41.9
Książki
WSiP
Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: broszurowa
Opis
Podręcznik przeznaczony dla uczniów i słuchaczy kształcących się w zawodzie ,,cukiernik" w zasadniczych szkołach zawodowych i szkołach policealnych.Materiał pozwala uczniom i przyszłym pracownikom zakładów cukierniczych zdobyć aktualną wiedzę dotyczącą:- znaczenia i roli żywności w żywieniu człowieka;- procesów zachodzących w produktach spożywczych i metod ich utrwalania;- opakowań żywności, ze szczególnym uwzględnieniem wyrobów cukierniczych i ciastkarskich;- organizacji produkcji ciastkarskiej i cukierniczej z uwzględnieniem systemu HACCP;- normalizacji certyfikacji w produkcji ciastkarskiej i cukierniczej;- charakterystyki surowców cukierniczych;- charakterystyki i technologii wytwarzania półproduktów ciastkarskich.W książce uwzględniono także tradycyjne i nowoczesne rozwiązania technologiczne oraz obowiązujące przepisy prawne. Liczne ilustracje, fotografie, schematy poglądowe ułatwiają zrozumienie opisanych czynności oraz przebieg produkcji i poszczególnych procesów.Podręcznik opracowano zgodnie z aktualną podstawą programową i programem nauczania. Uwzględniono standardy wymagań egzaminacyjnych potwierdzających kwalifikacje zawodowe dla zawodu ,,cukiernik".
Szczegóły
Rok wydania
2013
Oprawa
broszurowa
Ilość stron
304
Format
17,6x25 cm
ISBN
9788302141157
Rodzaj
Książka
EAN
9788302141157
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Dodałeś produkt do koszyka

Technologie w produkcji cukierniczej cz. 1 REA
41,90 zł
Recenzje