loading
Status zamówienia
61 651 55 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
34.8 Książki WSiP

Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP

Wydawnictwo: WSiP
Oprawa: broszurowa
34,80 zł
Produkt chwilowo niedostępny

Opis

Podręcznik przeznaczony do nauczania zawodu ,,cukiernik" na poziomie zasadniczej szkoły zawodowej i szkoły policealnej. Opracowany zgodnie z podstawą programową i standardamiwymagań egzaminacyjnych. Dopuszczony przez MEN do użytku szkolnego.Zawiera najważniejsze informacje dotyczące budowy, zasad działania oraz eksploatacji nowoczesnych maszyn i urządzeń stosowanych w produkcji cukierniczej. Składa się z 18 rozdziałów omawiających wyczerpująco poszczególne zagadnienia, m.in.: rysunek techniczny, części maszyn, urządzenia chłodnicze, organizację zakładu ciastkarskiego, piece cukiernicze. Przygotowany w sposób jasny i przystępny stanowi niezwykle cenne źródło wiedzy dla uczniów i słuchaczy kształcących się zawodzie cukiernika.Podręcznik ma bardzo atrakcyjną szatę graficzną, zawiera wiele kolorowych ilustracji, tabel, schematów i wykresów, które pomogą szybko i efektywnie przyswoić wiedzę dotyczącą np.:- rysunku technicznego, materiałów konstrukcyjnych i części maszyn;- podstawowych wiadomości z elektrotechniki;- aparatury kontrolno-pomiarowej;- urządzeń chłodniczych;- transportu wewnętrznego;- organizacji zakładu ciastkarskiego;- urządzeń do przygotowania surowców i półproduktów;- narządzi ręcznych oraz maszyn i urządzeń do wytwarzania i obróbki ciasta;- pieców cukierniczych oraz urządzeń do smażenia i pieczenia;- urządzeń do produkcji lodów;- urządzeń do glazurowania, żelowania, oblewania, krojenia, pakowania wyrobów cukierniczych i mycia pojemników;- mechanizacji produkcji cukierniczej;- maszyn i urządzeń do produkcji karmelków;- gospodarki energetycznej i wodno-ściekowej;- zasad udzielania pomocy przedlekarskiej ofiarom wypadków przy pracy.

Szczegóły

Tytuł
Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP
Wydawnictwo
Rok wydania
2013
Oprawa
broszurowa
Ilość stron
211
Format
17,6x25 cm
ISBN
9788302141140
Rodzaj
Książka
EAN
9788302141140
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Aleje Jerozolimskie 96
00-807 Warszawa
PL
801220555
[email protected]

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
34,80 zł
Produkt chwilowo niedostępny
Dodałeś produkt do koszyka
Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP - Katarzyna Kocierz
Technika w produkcji cukierniczej REA-WSiP
Katarzyna Kocierz
34,80 zł
Przejdź do koszyka
34,80 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
Tami
O firmie
Dane firmowe
dobraksiazka.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań [email protected]
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO