Air Fryer. 28 dni na talerzu
Opis
Nawet z przygotowaniem bardziej wymyślnego posiłku radzi sobie szybciej niż patelnia czy piekarnik. Podpowiada, pilnuje temperatury, nie dymi. Potrzebuje jedynie gorącego powietrza, by stworzyć danie aromatyczne, soczyste, chrupiące. Co ważne, zatrzyma w nim również więcej składników odżywczych, ponieważ tak właśnie działa krótka obróbka termiczna. Frytki czy inne fast foody, do których mamy słabość, przyrządzi w lżejszej wersji.
A jeśli metabolizm nam się pogubił i wskazana jest konkretna dieta?
Nie ma problemu. Air fryer jest przyjazny insulinoopornym i diabetykom, nadciśnieniowcom oraz osobom o wrażliwych jelitach. Ułatwi odchudzanie i pilnowanie niskiego indeksu glikemicznego, stosowanie diety DASH, keto oraz innych, w których liczy się mało przetworzone i apetyczne jedzenie. W tej książce znajdziemy czterotygodniowy jadłospis. Każdy dzień to odkrywanie możliwości air fryera. To aż 107 posiłków na śniadanie, lunch i kolację, a także dodatki do dań. Są też ciasta i inne słodkości – bez cukru.
Jeśli więc krzątanie się w kuchni nie jest naszą ulubioną formą spędzania czasu, a chcemy jeść zdrowiej, docenimy air fryera. Pozwólmy mu się wykazać.
Co wyróżnia książkę "Air Fryer. 28 dni na talerzu" Joanny Zielewskiej?
- Gotowe rozwiązania - 4-tygodniowy jadłospis z 107 zdrowymi posiłkami
- Dietetyczne podejście - przepisy przyjazne dla diabetyków, osób na diecie keto czy DASH
- Słodkości bez cukru - zdrowe wersje ciast i deserów przygotowane w air fryerze
O czym przeczytasz w książce Joanny Zielewskiej?
- Jak wykorzystać air fryer do przygotowania pełnowartościowych posiłków
- W jaki sposób krótka obróbka termiczna zachowuje wartości odżywcze
- Proste przepisy na dania główne, dodatki i zdrowe słodycze
Dla kogo jest "Air Fryer. 28 dni na talerzu"?
- Dla zabieganych, którzy chcą jeść zdrowo bez spędzania godzin w kuchni
- Dla osób na specjalistycznych dietach (keto, DASH, niski IG)
- Dla miłośników kuchennych nowości szukających inspiracji
Kraj produkcji: PL
Szczegóły

Recenzje