22.89
Zdrowie i uroda
Vesper
Apteka żywności
Nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności
Wydawnictwo:
Vesper
Oprawa: Miękka
22,89 zł
Cena rekomendowana: 29,90 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Jean Carper, znana autorka artykułów i książek o zdrowiu i żywieniu, wykorzystując ostatnie wyniki badań naukowych, ukazuje korzystne właściwości pięćdziesięciu pięciu powszechnie spożywanych pokarmów. Poczynając od bananów, a na ziemniakach kończąc, przedstawia lecznicze działanie każdego z nich i radzi, jak je wykorzystać w walce ze schorzeniami.Oto przykłady zaczerpnięte z książki:- jedzenie kapusty raz dziennie zmniejsza ryzyko wystąpienia raka jelita grubego o 66%;- jedna marchewka dziennie zmniejsza zagrożenie rakiem płuc;- porcja ryby dwa razy w tygodniu zmniejsza ryzyko ataku serca;- pół cebuli spożywanej raz dziennie powoduje wzrost poziomu korzystnego cholesterolu HDL nawet o 30%.Książka, która na zawsze zmieni sposób myślenia o żywności.– John Naisbitt, publicystaWspaniała książka… prawdziwy majstersztyk.– Richard Grossman, Centrum Medyczne Montefiore Jean Carper jest amerykańską publicystką, zajmującą się popularyzacją badań naukowych na temat żywności i żywienia. Opublikowała liczne artykuły i książki z tej dziedziny, zrealizowała nagradzane reportaże medyczne dla sieci CNN.
Szczegóły
Tytuł
Apteka żywności
Podtytuł
Nowe i niezwykłe odkrycia leczniczego działania żywności
Autor
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2008
Oprawa
Miękka
Ilość stron
354
Format
15.5x23.0cm
Języki
polski
ISBN
9788361524069
Tłumacze
Pszczołowski Konrad
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788361524069
Data premiery
2008-10-17
Dodałeś produkt do koszyka
Apteka żywności
22,89 zł
Recenzje