loading
Status zamówienia
61 651 55 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
41.31 Książki UMCS

Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia roślinnego

Wydawnictwo: UMCS
Oprawa: Miękka
41,31 zł
Cena rekomendowana: 44,10 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy

Opis

Wiele leków pochodzenia roślinnego ma długą historię stosowania w tradycyjnej medycynie, czego dowodem są zioła, ekstrakty roślinne i olejki eteryczne. Żywność, jak i leki pochodzenia roślinnego mają również istotny wpływ na zdrowie i dobre samopoczucie. Ważne jest świadome i zrównoważone podejście do ich spożywania lub stosowania, z uwzględnieniem indywidualnych potrzeb i ewentualnych reakcji organizmu.Dostępne opracowania naukowe i popularnonaukowe powielają wiele błędnych stereotypów dotyczących związków odżywiania z powstawaniem różnych chorób i procesem starzenia. Nie znajdują one jednak potwierdzenia w wynikach badań. Głównym celem niniejszego opracowania jest charakterystyka prozdrowotnych składników żywności, które mają istotny wpływ na zachowanie zdrowia fizycznego i psychicznego do późnej starości.Treść monografii Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia roślinnego zawiera zróżnicowane tematycznie zagadnienia, mające na celu przybliżenie studentom wiedzy z zakresu leków pochodzenia naturalnego o aktywności antywirusowej, antybakteryjnej przeciwgrzybowej oraz prozdrowotne składniki żywności, istotne w profilaktyce i leczeniu wielu chorób. Omówiono także nowości z zakresu m.in: kuchni molekularnej, nutrigenomiki oraz relacji pomiędzy zmianami żywieniowymi a chorobami nowotworowymi. Obecna monografia, mimo pojawiających się opracowań przeglądowych, wypełnia lukę wynikającą z braku tego typu kompleksowych opracowań w języku polskim.Książka adresowana jest głównie do studentów mikrobiologii, biotechnologii, technologii żywności, kierunków medycznych, ale będzie cenną lekturą także dla osób zainteresowanych problematyką zdrowego odżywiania. Cytowana literatura umożliwia Czytelnikowi dotarcie do oryginalnych prac dotyczących poszczególnych zagadnień.Od Autorów

Kraj produkcji: PL

Ostrzeżenia:
Brak ostrzeżeń

Producent:
Wydawnictwo UMCS
ul. Radziszewskiego 11
20-031 Lublin (PL)
tel: 81 537 53 02
email: [email protected]

Szczegóły

Tytuł
Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia roślinnego
Wydawnictwo
Rok wydania
2024
Oprawa
Miękka
Ilość stron
312
Format
17.0x24.0cm
Języki
polski
ISBN
9788322798614
Redakcja
Fiedurek Jan
Rodzaj
Książka
EAN
9788322798614

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
41,31 zł
Cena rekomendowana: 44,10 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
Dodałeś produkt do koszyka
Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia roślinnego
Aspekty zdrowotne składników żywności pochodzenia roślinnego
41,31 zł
44,10 zł
Przejdź do koszyka
41,31 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
Tami
O firmie
Dane firmowe
dobraksiazka.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań [email protected]
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO