34.52
Zdrowe odżywianie
RM
Bez marnowania. Kuchnia zero waste
Wydawnictwo:
RM
Oprawa: Broszurowa
34,52 zł
Cena rekomendowana: 49,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka dzisiaj
Opis
Gospodarność i niemarnowanie jedzenia to tradycyjne wartości, które są też istotnymi elementami światowego ruchu zero waste. U jego podstaw leżą wrażliwość ekologiczna (ochrona zasobów Ziemi) oraz społeczna (moralny obowiązek dzielenia się żywnością z tymi, którym jej brakuje). Ta książka to zero waste w praktyce kuchni domowej.
Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
Anna Lesz – filolog, mama dwóch wspaniałych urwisów, żona. Autorka bloga kulinarnego Zjem Cie. Oscyluje między kuchnią klasyczną oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasją jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus czekoladowy.
Autorka uczy świadomego planowania zakupów spożywczych, poprawnego przechowywania produktów, oszczędnego wytwarzania potraw i komponowania posiłków z zachowaniem prozdrowotnych składników, przemyślanego przechowywania i wykorzystywania niezjedzonych potraw. Proponuje też blisko 100 przepisów spełniających główne zasady idei zero waste. Wszystkie receptury – przejrzyste i opatrzone praktycznymi wskazówkami – zachęcają nawet mniej zaawansowanych do kreatywnej aktywności kulinarnej.
Anna Lesz – filolog, mama dwóch wspaniałych urwisów, żona. Autorka bloga kulinarnego Zjem Cie. Oscyluje między kuchnią klasyczną oraz jej odpowiednikami wege i fit. Jej pasją jest fotografia kulinarna oraz gotowanie bezresztkowe. Niczego nie marnuje. Z mięsa po rosole zrobi pierogi, z żółtka budyń, a z zalewy po ciecierzycy wegański mus czekoladowy.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wydawnictwo RM sp. z o.o.
Mińska 25
03-808 Warszawa (Polska)
tel: 22 870 60 46
email: [email protected]
Szczegóły
Wydanie
2
Rok wydania
2022
Oprawa
Broszurowa
Ilość stron
280
Format
16.5 x 23.5 cm
ISBN
978-83-8151-622-8
Rodzaj
Książka
EAN
9788381516228
Data premiery
2022-10-26
Dodałeś produkt do koszyka
Bez marnowania. Kuchnia zero waste
34,52 zł
Recenzje