199.66
Medycyna
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Wydawnictwo:
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Oprawa: Miękka
Opis
Jest to nowoczesny podręcznik akademicki, w którym omówiono podstawowe składniki odżywcze, witaminy i składniki mineralne oraz ich przemiany w organizmie. Przedstawiono też główne grupy produktów żywnościowych, ich wartość odżywczą, występowanie i pożądaną wielkość spożycia. Cenne jest uwzględnienie problemu interakcji witamin z lekami.
Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.
Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.
Szczególną uwagę zwrócono na racjonalny sposób odżywiania się różnych grup ludności, metody oceny sposobu żywienia i stanu odżywienia oraz rolę dietetyki w profilaktyce chorób cywilizacyjnych.
Jeden z rozdziałów poświęcono różnym rodzajom diet, stosowanym współcześnie, oraz alternatywnym sposobom żywienia. Publikacja jest przeznaczona dla studentów wydziałów farmaceutycznych akademii medycznych i innych uczelni, które w swych programach nauczania uwzględniają naukę o żywności i żywieniu, np. dietetycy, pielęgniarki, studenci uczelni rolniczych.
Szczegóły
Tytuł
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
Autor
Wydawnictwo
Temat
Wydanie
1
Rok wydania
2019
Oprawa
Miękka
Ilość stron
468
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788320036039
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788320036039
Dodałeś produkt do koszyka
Bromatologia Zarys nauki o żywności i żywieniu
199,66 zł
Recenzje