BROŃ i MYŚLISTWO (2 tytuły)
Opis
PRZYSMAKI KUCHNI MYŚLIWSKIEJ: "Nowa edycja klasycznej książki Henryka Dębskiego, której pierwsze wydanie ukazało się w 1989 roku. Jest to druga polska książka kucharska o potrawach z dziczyzny. Pierwsza, „Kuchnia myśliwska”, wydana została w Wilnie w roku 1845 przez Jana Szyttlera.„Przysmaki kuchni myśliwskiej” to podsumowanie dorobku polskiej myśliwskiej sztuki kulinarnej z uwzględnieniem bardzo atrakcyjnych przepisów kulinarnych innych narodów. Zawiera pond 800 przepisów. Dzięki ich różnorodności umożliwia przygotowanie potraw zarówno bardzo wykwintnych, jak i zupełnie prostych."
BROŃ PALNA: Poradnik dla miłośników broni palnej i przewodnik po broni dostępnej na naszym rynku pierwotnym i wtórnym: sportowej, myśliwskiej, kolekcjonerskiej. Autor, niekwestionowany autorytet w dziedzinie broni, strzelectwa i myślistwa, omawia dawne i współczesne karabiny, karabinki, sztucery, pistolety, pistolety maszynowe, rewolwery i strzelby oraz elementy strzeleckiego wyposażenia: lunety celownicze, kolimatory i tłumiki. Omówione zostały teoretyczne aspekty funkcjonowania broni oraz przedstawiono testy.
Szczegóły

Recenzje