113.79
Chemia
Wydawnictwo Naukowe PWN
Chemia żywności Tom 2
Biologiczne właściwości składników żywności
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
Opis
Chemia żywności jest nauką o składzie surowców i produktów żywnościowych, dodatków i zanieczyszczeń żywności, a także o biochemicznych i chemicznych reakcjach zachodzących w surowcach oraz produktach żywnościowych w czasie przechowywania i przetwarzania.Zajmuje się również wpływem składników, dodatków i zanieczyszczeń na bezpieczeństwo zdrowotne i pozostałe aspekty jakości żywności.W tomie 2 opisano:- witaminy;- rodniki, utleniacze i przeciwutleniacze; - nieodżywcze substancje prozdrowotne pochodzenia roślinnego;- alergeny oraz mutagenne i rakotwórcze składniki żywności;- toksyny surowców żywnościowych;- dodatki do żywności i suplementy diety;- analizę oraz zasady zapewniania bezpieczeństwa zdrowotnego żywności.Książka została opracowana przez specjalistów, mających doświadczenie w pracy dydaktycznej i współpracy z przemysłem. Jest przeznaczona dla studentów wydziałów nauk o żywności na uniwersytetach przyrodniczych i politechnikach, a także wydziałów farmaceutycznych i ekonomicznych oraz dla pracowników gospodarki żywnościowej.
Szczegóły
Tytuł
Chemia żywności Tom 2
Podtytuł
Biologiczne właściwości składników żywności
Autor
Opracowanie zbiorowe
Wydawnictwo
Autor
Opracowanie zbiorowe
Wydanie
1
Rok wydania
2018
Oprawa
Miękka
Ilość stron
344
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788301196264
Redakcja
Sikorski Zdzisław E.
Redakcja
Staroszczyk Hanna
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788301196264
Data premiery
2017-09-30
Dodałeś produkt do koszyka
Chemia żywności Tom 2
113,79 zł
Recenzje