35
Książki
Multico
Chleb z własnego pieca
Opis
Jak samodzielnie upiec chleb Smak i zapach tradycyjnego chleba jest niepowtarzalny. Dlaczego nie zacząc piec chleba w domu Nasz poradnik opowiada o tym, jak dawniej pieczono chleb, a także zachęca do samodzielnego wypieku dzisiaj -zarówno w specjalnym piecu opalanym drewnem, jak i w zwykłym domowym piekarniku.
Warto spróbować, by zyskać smaczne i zdrowe pieczywo, ale też ogromną satysfakcję z tworzenia czegoś niezwykłego, choć tak powszechnego.
* Budowa tradycyjnego pieca
* Gatunki zbóż i typy mąk do wypieku chleba
* Chleb na zakwasie i na drożdżach
* Przepisy na chleb i bułki oraz różne pikantne i słodkie wypieki.
Warto spróbować, by zyskać smaczne i zdrowe pieczywo, ale też ogromną satysfakcję z tworzenia czegoś niezwykłego, choć tak powszechnego.
* Budowa tradycyjnego pieca
* Gatunki zbóż i typy mąk do wypieku chleba
* Chleb na zakwasie i na drożdżach
* Przepisy na chleb i bułki oraz różne pikantne i słodkie wypieki.
Szczegóły
Rok wydania
2008
Oprawa
Twarda
Ilość stron
128
Format
14.0x20.0cm
Języki
polski
ISBN
9788370736316
Język oryginału
niemiecki
Tłumacze
Mazur Krystyna
Tytuł oryginału
Brot backen...
Rodzaj
Książka
EAN
9788370736316
Data premiery
2008-11-01
Kraj produkcji
PL
Producent
Multico Oficyna Wydawnicza Sp. z o. o.
Dodałeś produkt do koszyka

Chleb z własnego pieca
35,00 zł
Recenzje