98.29
Technika, inżynieria, technologia
Wydawnictwo Naukowe PWN
Chłodnictwo
Technologia w piekarni
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Twarda
98,29 zł
Cena rekomendowana: 99,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Jak uniknąć strat jakości? Czy lepiej zamrażać ciasto z garą czy bez gary? Czym są i jak działają polepszacze do głębokiego mrożenia? Co się dzieje z drożdżami podczas mrożenia?Przez siedem dni w tygodniu, o każdej porze dnia konsument chce mieć dostęp do szerokiej gamy świeżych produktów piekarniczych. Współczesna technologia pozwala rozdzielić czasowo fazy wytwarzania ciasta, garowania oraz wypieku. Najszersze pole manewru daje faza garowania, a największy sukces można osiągnąć dzięki zastosowaniu chłodnictwa.Książka porusza szereg istotnych zagadnień technologicznych związanych z procesami chłodzenia i mrożenia różnych typów produktów spożywczych (stałych, płynnych, pakowanych, itp.). Ponadto znajdują się w niej informacje oraz wskazówki praktyczne na temat wykorzystania chłodnictwa w przemyśle spożywczym, takie jak:- wydajność chłodzenia- działanie chłodni a straty cieplne- rodzaje urządzeń chłodniczych? odroczone i przerwane garowaniu oraz technologia półzapieku? mrożenie szokowe, próżniowe, kriogeniczne, adiabatyczne? dopasowywanie receptur do potrzeb chłodnictwa? produkcja drobnego pieczywa żytniego z zastosowaniem chłodnictwa? analiza rentowności sklepowych stacji wypieku? zapotrzebowanie mocy chłodniczej i porównywanie kosztów urządzeń chłodniczychDzięki zastosowaniu nowych technologii zakłady mają możliwość oferować swoim klientom szeroki asortyment produktów, usprawniać przebieg procesu produkcji, zaś klienci mają pewność zakupu produktów o najwyższej jakości.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2015
Oprawa
Twarda
Ilość stron
440
Format
15.5x24.0cm
Języki
polski
ISBN
9788301181345
Język oryginału
niemiecki
Tłumacze
Błaszczak Agnieszka
Redakcja
Losche Klaus
Tytuł oryginału
Kältetechnologie in der Bäckerei.
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788301181345
Data premiery
2015-02-19
Dodałeś produkt do koszyka
Chłodnictwo
98,29 zł
Recenzje