24.9
Książki
Oficyna Wydawnicza ABA
Co z czym? Prawidłowe łączenie pokarmów
Wydawnictwo:
Oficyna Wydawnicza ABA
Oprawa: Miękka
Opis
W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość i dolegliwości jelitowe. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą różnych pokarmów. Odżywianie wiąże się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Nawet w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do prawidłowego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się prawidłowe zestawianie pokarmów, które polega na tym, że podczas jednego posiłku spożywamy wyłącznie pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą, że znacznie ograniczamy przez to możliwość wyboru. Po prostu komponując posiłek musimy dokonać właściwego wyboru, uwzględniając procesy zachodzące w ludzkim systemie trawiennym. W pierwszej chwili brzmi to nieco niewiarygodnie. Jeśli jednak raz zapoznamy się z koncepcją właściwego łączenia pokarmów, to będziemy potrafili posługiwać się jej zasadami bez żadnych kłopotów. Zasady te są tak proste i oczywiste, że prawidłowe odżywanie przychodzi bez trudu.
Szczegóły
Tytuł
Co z czym? Prawidłowe łączenie pokarmów
Autor
Dries Jan
, Dries Inge
Wydawnictwo
Rok wydania
2011
Oprawa
Miękka
Ilość stron
128
Format
14.5x20.5cm
Języki
polski
ISBN
9788361012474
Język oryginału
niemiecki
Tłumacze
Łyżnik Dariusz
Tytuł oryginału
Lebensmittel richtig kombinieren
Rodzaj
Książka
EAN
9788361012474
Data premiery
2011-09-21
Kraj produkcji
PL
Producent
Oficyna Wydawnicza ABA Sp. z o.o.
Dodałeś produkt do koszyka

Co z czym? Prawidłowe łączenie pokarmów
24,90 zł
Recenzje