26.93
Kryminał
Smak Słowa
Czerwone złoto Kryminał kulinarny
26,93 zł
Cena rekomendowana: 34,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Opis
Druga sprawa kryminalna kucharza Xaviera Kieffera.
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie. Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.
Kryminał dla smakoszy!
Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii.
Odkąd luksemburski kucharz Xavier Kieffer związał się z najsłynniejszą krytyczką kulinarną Francji, bywa zapraszany na najbardziej prestiżowe imprezy. Jednak uroczysta kolacja wydana przez mera Paryża kończy się zaraz po przystawce. Ryuunosuke Mifune, najsłynniejszy kucharz sushi Europy, pada nagle martwy. Diagnoza brzmi: zatrucie rybą. Kieffer jest jednak sceptyczny i szybko zauważa sprzeczności. Zanurza się w świat kuchni specjalizującej się w sushi i dowiaduje się, że istnieją ryby droższe od złota - i cenniejsze niż ludzkie życie. Xavier Kieffer, niegdyś mistrz kuchni pracujący w wyśmienitych restauracjach, wyrzekł się haute cuisine i prowadzi w Luksemburgu, w Dolnym Mieście, malutką restaurację, gdzie serwuje swoim gościom potrawkę z zająca, zupę luksemburską i paszteciki podlewane rieslingiem.
Kryminał dla smakoszy!
Ponad pół miliona sprzedanych egzemplarzy całej, czterotomowej serii.
Szczegóły
Tytuł
Czerwone złoto Kryminał kulinarny
Autor
Tom Hillenbrand
Wydawnictwo
Seria
Kryminał kulinarny
Wydanie
1
Rok wydania
2016
Oprawa
Miękka ze skrzydełkami
Ilość stron
348
Format
12.5x20.5cm
Języki
polski
ISBN
9788364846731
Tłumacze
Krochmal Anna
Tłumacze
Kędzierski Robert
Tytuł oryginału
Rotes gold: Ein kulinarischer Krimi
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788364846731
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwo Smak Słowa Anna Świtajska
Dodałeś produkt do koszyka

Czerwone złoto Kryminał kulinarny
26,93 zł
Recenzje