34
Literatura i reportaże podróżnicze
Dolnośląskie
Cztery strony smaku
Opis
Opowieści znanych podróżników, pisarzy i krytyków kulinarnych ukazują całą gamę niezwykłych doznań umysłu, serca i podniebienia.
Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po tacos w Tijuanie na wszystkich szerokościach geograficznych jedzenie karmi nie tylko ciało, ale i duszę. Posiłek może być podarunkiem, który pozwala podróżnikowi przetrwać, nicią, będącą zaczątkiem nierozerwalnej więzi, kluczem do poznania innych kultur. Odkryj bogactwo jedzenia podczas literackiej uczty złożonej z trzydziestu ośmiu dań niezapomnianych podróży kulinarnych z całego świata.
Od nietoperza na wyspie Fais przez baraninę w mongolskiej jurcie aż po tacos w Tijuanie na wszystkich szerokościach geograficznych jedzenie karmi nie tylko ciało, ale i duszę. Posiłek może być podarunkiem, który pozwala podróżnikowi przetrwać, nicią, będącą zaczątkiem nierozerwalnej więzi, kluczem do poznania innych kultur. Odkryj bogactwo jedzenia podczas literackiej uczty złożonej z trzydziestu ośmiu dań niezapomnianych podróży kulinarnych z całego świata.
Szczegóły
Rok wydania
2012
Oprawa
Miękka ze skrzydełkami
Ilość stron
328
Format
13.5x20.5cm
Języki
polski
ISBN
9788324592722
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788324592722
Data premiery
2012-10-06
Dodałeś produkt do koszyka
Cztery strony smaku
34,00 zł
Recenzje