17.16
Medycyna
Medical Education
Dieta w cukrzycy typu 2
Wydawnictwo:
Medical Education
Oprawa: Miękka
Opis
W poradniku przedstawiono dietę zalecaną w cukrzycy typu 2 uwzględniającą jednocześnie profilaktykę miażdżycy i chorób sercowo-naczyniowych. Zaproponowane jadłospisy pokazują, jak komponować posiłki, aby obniżyć ich indeks glikemiczny, jakiego dokonywać wyboru produktów i technik kulinarnych w celu obniżenia IG, jakie produkty wykorzystywać, aby dieta zawierała mało nasyconych kwasów tłuszczowych, a dużo antyoksydantów i błonnika. Podpowiadają, jak urozmaicać posiłki, jak zwiększyć spożycie warzyw, również strączkowych oraz ryb (zwłaszcza tłustych morskich), jak wkomponować do potraw fermentowane napoje mleczne, czyli jogurt, kefir i maślankę, a także włączyć orzechy i nasiona oraz zioła i przyprawy (zamiast soli), Jadłospisy te są przykładem, jak sprawić, aby dieta w cukrzycy, również ta o obniżonej kaloryczności, była smaczna i atrakcyjna. Jeśli masz nadwagę, zwiększ aktywność fizyczną i zastosuj dietę o obniżonej kaloryczności. Lekarz doradzi Ci, która z zaproponowanych diet jest dla Ciebie wskazana.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Medical Education Sp. Z o.o. Sp. k.
Kukiełki 3A
02-207 Warszawa (Polska)
tel: 500016887
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł
Dieta w cukrzycy typu 2
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2019
Oprawa
Miękka
Ilość stron
24
Format
19.0x23.0cm
Języki
polski
ISBN
9788365471109
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788365471109
Dodałeś produkt do koszyka
Dieta w cukrzycy typu 2
17,16 zł
Recenzje