133.5
Medycyna
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Wydawnictwo:
PZWL Wydawnictwo Lekarskie
Oprawa: Miękka
133,50 zł
Cena rekomendowana: 149,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
To już czwarte wydanie podręcznika cenionego przez studentów i adeptów dietetyki za jasność wywodu, ułatwiającą naukę, i wszechstronność.
Zawiera on:
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
Zawiera on:
- omówienie podstaw żywienia człowieka od znaczenia składników odżywczych, przez unormowania prawne, po zagadnienia związane z innowacjami w naukach biologicznych
- aktualną klasyfikację diet z ich szczegółowymi charakterystykami
- omówienie zasad żywienia w wybranych stanach patologicznych (np. w zatruciach pokarmowych oraz chorobach nowotworowych i neurologicznych), a także żywienia dzieci zdrowych i chorych.
Podręcznik odpowiada obowiązującemu programowi nauczania. Został zaktualizowany z uwzględnieniem opinii czytelników i w oparciu o wnioski z praktyki akademickiej.
Szczegóły
Tytuł
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
Autor
Helena Ciborowska
, Anna Rudnicka
Wydawnictwo
Wydanie
4
Rok wydania
2020
Oprawa
Miękka
Ilość stron
658
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788320048674
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788320048674
Dodałeś produkt do koszyka
Dietetyka Żywienie zdrowego i chorego człowieka
133,50 zł
Recenzje