10.6
Zdrowe odżywianie
Źródła Życia
Dobry cukier Słodzimy naturalnie
Sztuczne słodziki ? zagrożenie dla zdrowia
10,60 zł
Cena rekomendowana: 15,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka dzisiaj
Zapłać za 30 dni
Opis
Naturalna słodycz bez cienia goryczyLudzki organizm potrzebuje węglowodanów we krwi w ilości równej zaledwie dwóm łyżeczkom cukru. Ta potrzeba może zostać zaspokojona poprzez strawienie węglowodanów złożonych, niekoniecznie nawet zawartych w owocach, lecz również w innych produktach spożywczych. Nie należy lekceważyć problemów zdrowotnych powodowanych przez cukier rafinowany: obciąża on metabolizm, zaburza procesy trawienne i sieje spustoszenie w mózgu. Uznaje się go za przyczynę wielu dolegliwości, począwszy od próchnicy, otyłości i cukrzycy po zapalenie stawów i nowotwory.Słodycz z pewnością stanowi przyjemną część życia, rzecz w tym, by nie przerodziła się w gorycz. Dlatego warto wiedzieć, który cukier jest dobry, unikać niebezpiecznych dla zdrowia sztucznych słodzików i sięgać po naturalne słodkości pełne witamin i minerałów miód i syrop klonowy to tylko niektóre z nich.
Szczegóły
Tytuł
Dobry cukier Słodzimy naturalnie
Podtytuł
Sztuczne słodziki ? zagrożenie dla zdrowia
Autor
Wydawnictwo
Seria
Wydanie
1
Rok wydania
2014
Oprawa
Miękka
Ilość stron
64
Format
16.0x21.5cm
Języki
polski
ISBN
9788362103645
Język oryginału
angielski
Tytuł oryginału
Health Hazards of White Sugar
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788362103645
Data premiery
2014-10-29
Dodałeś produkt do koszyka
Dobry cukier Słodzimy naturalnie
10,60 zł
Recenzje