19.99
Sposoby przyrządzania
RM
Domowe marynaty
Słodkie kwaśne i pikantne
Wydawnictwo:
RM
Oprawa: Miękka
Opis
Chcemy, by nasze potrawy były wyśmienite i długo zachowywały swój smak. Marynowanie jako sposób przedłużania trwałości produktów spożywczych znowu staje się popularne.Wypróbuj nasze niecodzienne przepisy na marynowane owoce, warzywa, grzyby, ryby, orzechy, zioła i jajka. Produkty te konserwujemy w oleju, occie, cukrze, soli i alkoholu. Podpowiemy Ci, jak zrobić pesto nie tylko pomidorowe, lecz także makowe, borowikowe i z pestek dyni. Nauczymy Cię, jak zamarynować kapary i ślimaki. Doradzimy, co zrobić, by marynowane ogórki miały niepowtarzalny smak. Dzięki nam dowiesz się, jak zamarynować w alkoholu owoce egzotyczne i grzyby. W książce znajdziesz: najważniejsze zasady konserwowania potraw, szczegółowy kalendarz marynowania produktów, liczne przepisy: łatwe, tradycyjne, nietypowe i ekstrawaganckie.
Szczegóły
Tytuł
Domowe marynaty
Podtytuł
Słodkie kwaśne i pikantne
Autor
Colette Prommer
, Stefan Grossauer
Wydawnictwo
Wydanie
2
Rok wydania
2014
Oprawa
Miękka
Ilość stron
96
Format
16.5x23.0cm
Języki
polski
ISBN
9788377731420
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788377731420
Data premiery
2014-04-07
Dodałeś produkt do koszyka
Domowe marynaty
19,99 zł
Recenzje