24.85
Sposoby przyrządzania
RM
Domowe wędzenie żywności. Wyd. VI
Wydawnictwo:
RM
Oprawa: Miękka
24,85 zł
Cena rekomendowana: 34,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Domowa produkcja żywności, w tym wędzenie, od lat staje się coraz bardziej popularna. I choć sklepowe półki uginają się od setek wyrobów, to smak domowej szynki jest ciągle nie do pobicia. Czy trudno ją zrobić? Oto wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu mięs, ryb, owoców morza, serów, a nawet jaj, soli i orzechów w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów i wielu innych pyszności. Autor poradnika doradza, jak sporządzić marynaty i peklować; jak uzyskać odpowiednio dymny smak mięs, dobrać właściwą ilość przypraw i soli. W książce podano przepisy na wspaniałe i zdrowe przysmaki. Wyjaśniono, jak zbudować przydomową wędzarnię. Opisano także różnice między wędzeniem na zimno i gorąco oraz omówiono kwestie związane z doborem drewna do wędzenia. Rozsmakuj się w wędlinach i serach domowej roboty!
Szczegóły
Wydanie
6
Rok wydania
2021
Oprawa
Miękka
Ilość stron
256
Format
16x22.5 cm
Języki
polski
ISBN
9788381515061
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788381515061
Dodałeś produkt do koszyka
Domowe wędzenie żywności. Wyd. VI
24,85 zł
Recenzje