29.9
Książki
RM
Domowy wyrób nabiału
Sery, twarogi, jogurty
Wydawnictwo:
RM
Oprawa: Miękka
Opis
Domowe miękkie, niedojrzewające sery, np. mozzarella, kozi, śmietankowy, świeża maślanka, kefir, jogurt, creme fraîche, masło mają niepowtarzalny smak, któremu nie dorównują gotowe produkty. Ich samodzielne robienie może być niezwykłym hobby, ale przede wszystkim daje pewność, że odżywiamy się zdrowo. Do wytwarzania wybornego domowego nabiału nie potrzeba profesjonalnie wyposażonej kuchni. Co więcej, większość miękkich serów i innych wyrobów mleczarskich powstaje w ciągu kilku godzin, z produktów, które zazwyczaj mamy pod ręką. Dzięki przejrzystym, prostym instrukcjom zawartym w książce sami przetworzymy świeże mleko i śmietanę w produkty zawierające żywe kultury bakterii. W książce podano także przepisy na potrawy z nabiałem w roli głównej przekąski, dania główne, przystawki i desery. Krokietami z serem lub ciastem czekoladowym z kwaśną śmietaną mile zaskoczysz niejednego łasucha.
Szczegóły
Tytuł
Domowy wyrób nabiału
Podtytuł
Sery, twarogi, jogurty
Autor
Kathy Farrell-Kingsley
Wydawnictwo
Wydanie
3
Rok wydania
2010
Oprawa
Miękka
Ilość stron
212
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788377733653
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788377733653
Dodałeś produkt do koszyka
Domowy wyrób nabiału
29,90 zł
Recenzje