96.84
Wypieki i desery
Wydawnictwo Naukowe PWN
Drobne wypieki
Technologia w cukierni
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
96,84 zł
Cena rekomendowana: 99,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Opis
Jak wygląda podział wyrobów cukierniczych? Czym różnią się wyroby z ciast francuskich od wyrobów z ciast półfrancuskich? Jak przeprowadzić kontrolę surowców oraz gotowych wypieków? Na jakie czynniki należy zwrócić uwagę, aby zwiększyć trwałość produktów cukierniczych i zmniejszyć ich podatność na psucie?Drobne wypieki to produkty, które obok wyrobów piekarniczych stanowią podstawowy segment branży piekarniczo-cukierniczej. Książka stanowi wszechstronne opracowanie przedstawiające współczesne techniki produkcji wyrobów cukierniczych oraz ich podział ze względu na sposób wytwarzania.W książce znajdują się informacje dotyczące m.in.:podziału wyrobów cukierniczychskładników receptur i ich właściwości funkcjonalnych zależności między ilością surowca a uzyskaną jakością produktuprocesu produkcji wyrobów cukierniczych pakowania i przechowywania analizy sensorycznej określania wartości odżywczych analityki wyrobów cukierniczych Kompendium wiedzy cukierniczej - od składników receptur, poprzez przepisy prawa, procesy pakowania do oceny jakości gotowych wyrobów.
Kraj produkcji: PL
Producent:
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 226954800
email: [email protected]
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2019
Oprawa
Miękka
Ilość stron
300
Format
15.0x23.5
Języki
polski
ISBN
9788301184704
Redakcja
Seibel Wilfried
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788301184704
Data premiery
2016-11-22
Dodałeś produkt do koszyka

Drobne wypieki
96,84 zł
Recenzje