31.4
Książki
Olimp Media
Drożdżowe wypieki
Wydawnictwo:
Olimp Media
Oprawa: Twarda
Opis
Ciasto drożdżowe kojarzy się zazwyczaj z plackiem posypanym kruszonką czy babką wielkanocną. Ale to przecież nie jedyne wypieki na drożdżach! Używając ich, można przygotować o wiele więcej specjałów, m.in. chleb, najróżniejsze bułki czy pizzę.
W naszej książce znajdziecie sprawdzone przepisy na te wszystkie pyszności oraz oczywiście na rozmaite słodkie wypieki, np. chałkę, jagodzianki czy ślimaczki z masą makową.
Ponadto w obszernym wstępie autorka zdradza sekrety udanych wypieków drożdżowych ? m.in. jak przygotować dobry zaczyn, na czym polega zimne wyrastanie drożdży czy też dlaczego należy odgazowywać wyrobione ciasto.
W naszej książce znajdziecie sprawdzone przepisy na te wszystkie pyszności oraz oczywiście na rozmaite słodkie wypieki, np. chałkę, jagodzianki czy ślimaczki z masą makową.
Ponadto w obszernym wstępie autorka zdradza sekrety udanych wypieków drożdżowych ? m.in. jak przygotować dobry zaczyn, na czym polega zimne wyrastanie drożdży czy też dlaczego należy odgazowywać wyrobione ciasto.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2010
Oprawa
Twarda
Ilość stron
128
Format
19.5x24 cm
ISBN
978-83-615-1379-7
Rodzaj
Książka
EAN
9788361513797
Data premiery
2010-01-14
Dodałeś produkt do koszyka

Drożdżowe wypieki
31,40 zł
Recenzje