19.9
Książki
Bellona
Dzikie rośliny jadalne i trujące
ponad 200 ziół, jagód i orzechów
Wydawnictwo:
Bellona
Oprawa: Miękka
Opis
Ich rozpoznanie mogło być bezbłędne. Rzecz bowiem w tym, że znaczna ich część może być przez nas zjadana.Już na wewnętrznej stronie okładki umieszczono bardzo dokładną charakterystykę poszczególnych części roślin, co w połączeniu z ich opisem w tekście oraz ze zdjęciami zapewni właściwe rozpoznanie. Przy opisie każdej rośliny znajdziemy też informacje, gdzie występuje, jakie ma znaczenie dla środowiska przyrodniczego, wreszcieprzepisy (łącznie z nalewkami) oraz ciekawostki w rodzaju skąd pochodzi, od kiedy i jak była wykorzystywana.Układ książki, dzięki indeksowi podającemu nazwy polskie oraz łacińskie, pozwala na natychmiastowe znalezienie opisu rośliny, na szybkie i bezbłędne ustalenie jej tożsamości. Ta książka powinna znaleźć się w kieszeni każdego miłośnika przyrody i entuzjasty zdrowego żywienia.
Szczegóły
Tytuł
Dzikie rośliny jadalne i trujące
Podtytuł
ponad 200 ziół, jagód i orzechów
Autor
Kremer Bruno P.
Wydawnictwo
Temat
Rok wydania
2011
Oprawa
Miękka
Ilość stron
192
Format
14.5x20.5cm
Języki
polski
ISBN
9788311120860
Liczba tomów
1
Tłumacze
Ziegler-Brodnicka Ewa
Rodzaj
Książka
EAN
9788311120860
Data premiery
2011-07-02
Dodałeś produkt do koszyka

Dzikie rośliny jadalne i trujące
19,90 zł
Recenzje