33.05
Książki
UMCS
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania
Wydawnictwo:
UMCS
Oprawa: Miękka
33,05 zł
Cena rekomendowana: 42,50 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Praca ma charakter monografii dojrzałej naukowo, w pełni udokumentowanej empirycznie, rozprawy wnoszącej nowe wartości do teorii ekonomii i polityki gospodarczej. Wydobycie i naświetlenie problematyki phishingu i powiązanie jej z gospodarką żywnościową, a także koncepcji food integrity należy uznać za nowatorskie i odkrywcze. Przedstawiona analiza i ocena rozwiązań systemowych służących prewencji i walce z fałszowaniem żywności wskazuje na wysokie kompetencje autorki do wypowiadania się w tej problematyce. Na uwagę zasługuje wnikliwość i szczegółowość przeprowadzonych analiz i ocen, trafność wnioskowania oraz umiejętne wspieranie własnych wyników badań empirycznych doniesieniami i poglądami innych autorów. Konkluzje, będące efektem własnych przemyśleń autorki, stanowią wkład do nauk ekonomicznych. Stworzona koncepcja polityki bezpieczeństwa żywności w UE oraz polityki przeciwdziałania łagodzenia skutków zafałszowań żywności ma charakter racjonalny i udokumentowany.Z recenzji prof. zw. dr. hab. dr. h.c. Mieczysława Adamowicza
Szczegóły
Tytuł
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania
Autor
Wydawnictwo
Rok wydania
2019
Oprawa
Miękka
Ilość stron
300
Języki
polski
ISBN
9788322792025
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788322792025
Dodałeś produkt do koszyka
Ekonomiczne problemy fałszowania żywności. Instrumenty przeciwdziałania
33,05 zł
Recenzje