74.3
Książki
Rea
Encyclopaedia of Polish Cuisine
Wydawnictwo:
Rea
Oprawa: Twarda
Opis
Wersja anglojęzyczna.
Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki.
Unikalny zbiór 2400 typowo polskich przepisów, których nie może zabraknąć w nowoczesnej kuchni. Oprócz znanych receptur na polski rosół, czy kotlety schabowe, są wśród nich takie zapomniane specjały jak potrawy z raków i nalewki. Encyklopedia stanowi kompendium wiedzy o polskiej kuchni: dawnej, współczesnej i kresowej. Zawarto w niej terminologię używaną w kuchni polskiej, ujętą w dziale Abecadło kulinarne, czyli od auszpiku do zasmażki.
Szczegóły
Rok wydania
2009
Oprawa
Twarda
Ilość stron
1148
Format
17.0x24.0cm
Języki
polski
ISBN
8371416377
Język oryginału
polski
Tytuł oryginału
Encyklopedia Polskiej Sztuki Kulinarnej
Rodzaj
Książka
EAN
9788371416378
Kraj produkcji
PL
Producent
REA-SJ SP. Z O.O.
Dodałeś produkt do koszyka

Encyclopaedia of Polish Cuisine
74,30 zł
Recenzje