44.9
Książki
Rea
Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji
Wydawnictwo:
Rea
Oprawa: Twarda
Opis
To pierwsze w historii Polski i długo oczekiwane kompendium wiedzy o dawnej i współczesnej kuchni rosyjskiej - jednej z najciekawszych, najbardziej pożywnych kuchni świata. Wśród tysięcy opisów tradycyjnych rosyjskich potraw znajdziemy przepisy na: pielmieni ze śmietaną, bliny z kawiorem, boeuf Stroganow, kołduny, kulebiak faszerowany grzybami, łososia w bukiecie jarzyn, jesiotra w galarecie. Encyklopedia zawiera opis przygotowania m.in. rosyjskiego bulionu, chłodnika, kapuśniaku, solanki, barszczu, uchy (zupy rybnej), rosyjskich nalewek i samogonu. Prezentuje także przepisy na dania starorosyjskie, podawane niegdyś na stół rosyjskich carów. Zapraszamy do spotkania z rosyjską sztuką kulinarną, łączącą smak potraw europejskich i aromat kuchni orientalnej z atmosferą słowiańskiej gościnności.
Szczegóły
Tytuł
Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji
Autor
Łukasik Inna
, Sado Agnieszka
Wydawnictwo
Oprawa
Twarda
Ilość stron
1072
Format
14.0x20.0cm
Języki
polski
ISBN
8371415907
Rodzaj
Książka
EAN
9788371415906
Kraj produkcji
PL
Producent
REA-SJ SP. Z O.O.
Dodałeś produkt do koszyka

Encyklopedia sztuki kulinarnej narodów Rosji
44,90 zł
Recenzje