55.6
Książki
Wydawnictwo Naukowe PWN
Enzymy w technologii spożywczej
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
55,60 zł
Cena rekomendowana: 99,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-2 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów.Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem ?przetwórstwa żywności?.
Szczegóły
Tytuł
Enzymy w technologii spożywczej
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2016
Oprawa
Miękka
Ilość stron
480
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788301187798
Redakcja
J. Whitehurst Rober
Redakcja
van Oort Maarten
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788301187798
Data premiery
2016-10-20
Dodałeś produkt do koszyka
Enzymy w technologii spożywczej
55,60 zł
Recenzje