100.46
Książki
Wydawnictwo Naukowe PWN
Enzymy w technologii spożywczej
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
100,46 zł
Cena rekomendowana: 104,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Opis
Enzymy odgrywały istotną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali proces fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa oraz serów, zaś około 800 p.n.e. zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów.Enzymy w technologii spożywczej to publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak również praktyczne zastosowania enzymów endogennych oraz egzogennych w technologii żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, które określa się mianem ?przetwórstwa żywności?.
Kraj produkcji: PL
Producent:
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
UL. GOTTLIEBA DAIMLERA 2
02-460 Warszawa (PL)
tel: 226954800
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł
Enzymy w technologii spożywczej
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2016
Oprawa
Miękka
Ilość stron
480
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788301187798
Redakcja
J. Whitehurst Rober
Redakcja
van Oort Maarten
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788301187798
Data premiery
2016-10-20
Dodałeś produkt do koszyka

Enzymy w technologii spożywczej
100,46 zł
Recenzje