49.9
Socjologia
Czarna Owca
Etyka a to co jemy
Wydawnictwo:
Czarna Owca
Oprawa: Miękka
Opis
Co tak naprawdę wiemy o produktach, które zjadamy W sklepach spożywczych wybieramy kuszące wyglądem towary, nie myśląc o ich pochodzeniu. Nie znamy zatem przerażającej strony procesu ich produkcji, ukrytej pod płaszczykiem eleganckich sklepowych opakowań. Własnymi pieniędzmi napędzamy działania, których świadomie nigdy byśmy nie poparli.Tę ponurą prawdę odsłaniają Peter Singer, jeden z największych autorytetów współczesnej filozofii, i Jim Mason, pisarz i prawnik wyczulony na problemy środowiska naturalnego. Wyruszają w szokującą, choć pouczającą podróż przez tajemnice, które producenci żywności wolą przemilczeć. Tak docierają do pytania: jak kupować i jeść etyczniePETER SINGER urodził się w 1946 roku w Melbourne w Australii. Studiował na Uniwersytetach: Melbourne i Oxfordzkim. Jest profesorem bioetyki w University Center for Human Values w Princeton i w Centre for Applied Philosophy and Public Ethics przy Uniwersytecie Melbourne. Jest autorem wielu książek.JIM MASON urodził się w 1940 roku w Superior w stanie Wisconsin. Jest autorem książek, działaczem na rzecz ochrony środowiska i prawnikiem specjalizującym się w prawach ludzi i zwierząt. Dorastał na farmie w Missouri. Ukończył prawo na University of Missouri School of Law.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2012
Oprawa
Miękka
Ilość stron
472
Format
15.0x23.0cm
Języki
polski
ISBN
9788375543940
Język oryginału
angielski
Tłumacze
de Lazari Elżbieta
Tytuł oryginału
The Way We Eat: Why Our Food Choices Matter
Rodzaj
Książka
EAN
9788375543940
Data premiery
2012-11-29
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwo Czarna Owca Sp. z o.o.
Dodałeś produkt do koszyka

Etyka a to co jemy
49,90 zł
Recenzje