44
Książki
Znak
Europa w kuchni
Wydawnictwo:
Znak
Oprawa: Twarda
Opis
Gwiazdy programu Europa da się lubić zapraszają w niezwykłą kulinarną podróż!
EUROPA W KUCHNI
Pełna ciepła i humoru książka kucharska przeplatana licznymi fotografiami i osobistymi poradami
Paolo Cozza, Elisabeth Duda, Theofilos Vafidis, Conrado Moreno, Walentyna Jałocha i Kevin Aiston w rozmowach z warszawską restauratorką i dziennikarką Joanną Pawełczak zdradzają sekrety smaków i zapachów wielu wspaniałych narodowych potraw.
Prostym, oryginalnym, apetycznym przepisom na tradycyjne dania i rodzinne przysmaki towarzyszą barwne opowieści, ciekawostki, anegdoty oraz nostalgiczne wspomnienia z dzieciństwa.
Dowiedz się, do czego zdolny jest Włoch, żeby dobrze zjeść, gdzie w Europie kiełbasa domowej roboty jest na wagę złota, który naród naprawdę wymyślił pizzę i gdzie najdłużej jada się posiłki.
Poznaj niezawodny przepis na grecki obiad, za który pokocha cię teściowa, i na wykwintną angielską kolację dla szefa, po której z pewnością dostaniesz podwyżkę.
Przekonaj się, że gotowanie to nie tylko wielka przyjemność i prawdziwa sztuka, lecz także najlepszy sposób na okazywanie uczuć.
Europa naprawdę da się zjeść, i to ze smakiem!
EUROPA W KUCHNI
Pełna ciepła i humoru książka kucharska przeplatana licznymi fotografiami i osobistymi poradami
Paolo Cozza, Elisabeth Duda, Theofilos Vafidis, Conrado Moreno, Walentyna Jałocha i Kevin Aiston w rozmowach z warszawską restauratorką i dziennikarką Joanną Pawełczak zdradzają sekrety smaków i zapachów wielu wspaniałych narodowych potraw.
Prostym, oryginalnym, apetycznym przepisom na tradycyjne dania i rodzinne przysmaki towarzyszą barwne opowieści, ciekawostki, anegdoty oraz nostalgiczne wspomnienia z dzieciństwa.
Dowiedz się, do czego zdolny jest Włoch, żeby dobrze zjeść, gdzie w Europie kiełbasa domowej roboty jest na wagę złota, który naród naprawdę wymyślił pizzę i gdzie najdłużej jada się posiłki.
Poznaj niezawodny przepis na grecki obiad, za który pokocha cię teściowa, i na wykwintną angielską kolację dla szefa, po której z pewnością dostaniesz podwyżkę.
Przekonaj się, że gotowanie to nie tylko wielka przyjemność i prawdziwa sztuka, lecz także najlepszy sposób na okazywanie uczuć.
Europa naprawdę da się zjeść, i to ze smakiem!
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2007
Oprawa
Twarda
Ilość stron
208
Format
17.0x24.0cm
Języki
polski
ISBN
978-83-7515-045-2
EAN
9788375150452
Data premiery
2007-11-05
Kraj produkcji
PL
Producent
Społeczny Instytut Wydawniczy Znak Sp. z o.o.
Dodałeś produkt do koszyka

Europa w kuchni
44,00 zł
Recenzje