31.03
Książki
UMCS
Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji
Wydawnictwo:
UMCS
Oprawa: Miękka
31,03 zł
Cena rekomendowana: 33,60 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
Uważam, że przedstawione opracowanie stanowi wartościową pozycję, która ma potencjał, aby wzbogacić polski dorobek dotyczący tego ważnego rynku. Autorka porusza w pracy sprawy ważne i dotąd nieczęsto analizowane w kontekście rynku cukru, takie jak: konkurencyjność międzynarodowa krajowych i unijnych producentów, procesy globalizacyjne i ich wpływ na ten rynek, zmiany w strukturze światowej produkcji i in. Autorka identyfikuje źródła konkurencyjności unijnych producentów cukru oraz wskazuje na słabe strony tego rynku, które sprawiają, że traci on swoją pozycję na światowym rynku. Przeprowadzona analiza obejmuje długi okres oraz wszystkie etapy łańcucha podaży, od produkcji surowca, po przerób i handel cukrem, co świadczy o kompleksowości tego opracowania i stanowi wartościowy wkład do obecnego stanu wiedzy na poruszany temat. Monografia zawiera ciekawe wnioski i rekomendacje praktyczne przydatne dla interesariuszy rynku cukru.
Z recenzji dr hab. Agaty Malak-Rawlikowskiej, SGGW
Z recenzji dr hab. Agaty Malak-Rawlikowskiej, SGGW
Szczegóły
Rok wydania
2021
Oprawa
Miękka
Ilość stron
204
Języki
polski
ISBN
9788322794395
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788322794395
Dodałeś produkt do koszyka
Europejski rynek cukru w warunkach globalizacji
31,03 zł
Recenzje