24.41
Książki
REGIO
Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine
Wydawnictwo:
REGIO
24,41 zł
Cena rekomendowana: 32,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Opis
„Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine” autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska dobrze znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka w całości w języku angielskim, w porównaniu z wydaniem polskim uzupełniona o wstęp historyczny (z wyjaśnieniem pochodzenia wielokulturowej łódzkiej kuchni). Dodatkowo nastąpiła znacząca zmiana edytorska w porównaniu z wydaniem polskim – książka została wydana w twardej oprawie. W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa – naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie. Wśród nich są oczywiście zalewajka i prażoki, ale także szczawiowa, żulik, chałka, czy płucka. Kuchnia tania i prosta, a potrawy takie jakie jadano dawniej w robotniczej Łodzi. Książka została wspaniale uzupełniona fotografiami autorstwa Damiana Kruhelskiego. Zapraszamy do lektury i odkrywania dawnych łódzkich smaków. Książka idealna na prezent dla obcokrajowców odwiedzających Łódź!
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Centrum Inicjatyw na rzecz Rozwoju Regio
Kamińskiego 3/5 lok.43
91-427 Łódź (Polska)
tel: 693400228
email: [email protected]
Szczegóły
Rok wydania
2017
Ilość stron
125
Format
2350x1650
ISBN
978-83-931044-7-5
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788393104475
Dodałeś produkt do koszyka
Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine
24,41 zł
Recenzje