24.41
Książki
Regio
Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine
Wydawnictwo:
Regio
24,41 zł
Cena rekomendowana: 32,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 2 - 3 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Opis
„Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine” autorstwa Anny Wojciechowskiej to wersja angielska dobrze znanej książki kucharskiej, dostępnej w naszej ofercie od 2014 r. Książka w całości w języku angielskim, w porównaniu z wydaniem polskim uzupełniona o wstęp historyczny (z wyjaśnieniem pochodzenia wielokulturowej łódzkiej kuchni). Dodatkowo nastąpiła znacząca zmiana edytorska w porównaniu z wydaniem polskim – książka została wydana w twardej oprawie. W książce tej przedstawiamy niezwykle ciekawy element łódzkiego dziedzictwa – naszą lokalną kuchnię. Autorka zebrała zbiór 50 przepisów (zupy, przekąski, dania główne i desery) na dania typowo łódzkie, takie jakie jadano w jej rodzinie. Wśród nich są oczywiście zalewajka i prażoki, ale także szczawiowa, żulik, chałka, czy płucka. Kuchnia tania i prosta, a potrawy takie jakie jadano dawniej w robotniczej Łodzi. Książka została wspaniale uzupełniona fotografiami autorstwa Damiana Kruhelskiego. Zapraszamy do lektury i odkrywania dawnych łódzkich smaków. Książka idealna na prezent dla obcokrajowców odwiedzających Łódź!
Kraj produkcji: Polska
Szczegóły
Rok wydania
2017
Ilość stron
125
Format
2350x1650
ISBN
978-83-931044-7-5
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788393104475
Kraj produkcji
PL
Producent
Centrum Inicjatyw na rzecz Rozwoju Regio
Dodałeś produkt do koszyka

Fifka and Żulik, Homemade Recipes of Łódź Cuisine
24,41 zł
Recenzje