13.7
Książki
WSiP
Gospodarka i rachunkowość w gastronomii
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: broszura
Opis
Podręcznik polecamy uczniom technikum i szkoły policealnej do nauki przedmiotu gospodarka i rachunkowość przedsiębiorstw gastronomicznych, w zawodach: kelner, kucharz, technik organizacji usług gastronomicznych oraz kucharz małej gastronomii.
Zaprezentowany materiał obejmuje zagadnienia związane ze zjawiskami ekonomicznymi (gospodarką, dochodem, produkcją, rynkiem, popytem, podażą, inflacją, bezrobociem itp.). Autorki omawiają tworzenie różnego rodzaju podmiotów gospodarczych charakterystycznych dla gastronomii, środki gospodarcze przedsiębiorstwa gastronomicznego oraz organizację i działanie podmiotów gospodarczych i wybrane zagadnienia z rachunkowości.
Książka zawiera wiele przykładów – pomagających w zrozumieniu omawianych zagadnień, oraz pytań kontrolnych – ułatwiających powtórzenie materiału i utrwalenie zdobytych wiadomości.
Stan prawny aktualny na 2006 rok.
Szczegóły
Tytuł
Gospodarka i rachunkowość w gastronomii
Autor
Zofia Mielczarczyk
, Beata Urbańska
Wydawnictwo
Wydanie
3
Rok wydania
2004
Oprawa
broszura
Ilość stron
192
Format
17 x 24
ISBN
8302083119
Rodzaj
Książka
EAN
978830208311203
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Dodałeś produkt do koszyka

Gospodarka i rachunkowość w gastronomii
13,70 zł
Recenzje