136.5
Książki
ODDK
HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych w piekarni
Wydawnictwo:
ODDK
Oprawa: Miękka
Opis
System HACCP bazuje na siedmiu zasadach, z których pierwsza to przeprowadzenie analizy zagrożeń, druga zaś określenie krytycznych punktów kontrolnych (CCP).Opracowanie pozwoli samodzielnie, bez pomocy konsultanta, zidentyfikować zagrożenia na każdym etapie procesu technologicznego, przeprowadzić ich analizę, ustalić źródło i przyczyny zagrożeń, a także określić środki umożliwiające ich kontrolę, czyli procedury i instrukcje, oraz wyznaczyć punkty kontrolne i krytyczne punkty kontrolne w każdej piekarni. Niniejszy materiał jest prezentacją identyfikacji i analizy zagrożeń przedstawioną na przykładzie trzech produktów: pieczywa pszennego, mieszanego i żytniego. Winien być traktowany jako wzór, dzięki któremu w oparciu o własne instrukcje technologiczne (schematy blokowe procesu technologicznego) stworzyć można własną dokumentację.
Szczegóły
Tytuł
HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych w piekarni
Autor
Budzyńska Agnieszka<br />
Wydawnictwo
Rok wydania
2004
Oprawa
Miękka
Ilość stron
199
Format
21.0x29.5cm
Języki
polski
ISBN
8371879598
Rodzaj
Książka
EAN
9788371879593
Kraj produkcji
PL
Producent
ODDK Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa
Dodałeś produkt do koszyka

HACCP Arkusze identyfikacji zagrożeń i krytycznych punktów kontrolnych w piekarni
136,50 zł
Recenzje