73.5
Pozostałe
ODDK
HACCP Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych
Wydawnictwo:
ODDK
Oprawa: Miękka
Opis
Prawidłowa identyfikacja zagrożeń, ich poznanie i świadome panowanie nad nimi stanowi podstawę zarządzania bezpieczeństwem żywności w przemyśle spożywczym.Książka prezentuje katalog wybranych zagrożeń autorzy dokonali podziału na zagrożenia biologiczne, fizyczne i chemiczne, dołączając krótką charakterystykę ich podstawowych cech, występowania i sposobu eliminacji.Publikacja jest przeznaczona dla członków zespołu HACCP, na których spoczywa obowiązek wdrożenia HACCP. Pozwoli na zidentyfikowanie zagrożeń, które dotyczą ich procesu, jak również da podstawową wiedzę ułatwiającą dalsze poszukiwania poszczególnych cech charakterystycznych dla wymienionych zagrożeń i zagrożeń im pokrewnych.Książka jest również dobrym przykładem sposobu dokumentowania zagrożeń może stać się podstawą dla indywidualnie tworzonego w danej firmie leksykonu (katalogu) uwzględniającego zagrożenia charakterystyczne dla danego środowiska.
Szczegóły
Tytuł
HACCP Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych
Autor
Zadernowski Marek R.
, Zadernowska Anna
, Obiedziński Mieczysław
, Zadernowski Ryszard<br />
Wydawnictwo
Rok wydania
2008
Oprawa
Miękka
Ilość stron
96
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788374264921
Rodzaj
Książka
EAN
9788374264921
Kraj produkcji
PL
Producent
ODDK Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa
Dodałeś produkt do koszyka

HACCP Katalog zagrożeń biologicznych, fizycznych i chemicznych
73,50 zł
Recenzje