20.6
Pozostałe
Olesiejuk
Hamburgery. 50 łatwych przepisów
Wydawnictwo:
Olesiejuk
Oprawa: oprawa twarda
20,60 zł
Cena rekomendowana: 24,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Opis
`Hamburger`, `stek po hambursku` czy `mielony stek` – to tylko kilka z nazw, pod którymi kryje się płaski kotlet mielony, najczęściej zamknięty w kanapce. Chociaż najpierw zdobył popularność w Stanach Zjednoczonych Ameryki, by stamtąd rozprzestrzenić się na cały świat, w rzeczywistości wywodzi się z Europy. Wedle przekazów, hamburger był pierwotnie sztuką mięsa wołowego (lub kiełbaską wołową) smażoną na maśle i podawaną na kromce przyprawionego chleba. W takiej postaci podawano go żeglarzom w Hamburgu i właśnie dzięki niemieckim imigrantom z tego portowego miasta trafił do Ameryki.
Ta książka podzielona jest na pięć części, które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów – poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur, aż po nowe, kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.
Ta książka podzielona jest na pięć części, które mają nam dostarczyć inspiracji do tworzenia najrozmaitszych hamburgerów – poczynając od najprostszych i tradycyjnych receptur, aż po nowe, kreatywne przepisy charakteryzujące się oryginalnym połączeniem składników.
Szczegóły
Rok wydania
2015
Oprawa
oprawa twarda
Ilość stron
128
Format
18x22.5 cm
ISBN
9788327434210
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788327434210
Data premiery
2015-10-21
Kraj produkcji
PL
Producent
Dressler Dublin sp. z o.o
Dodałeś produkt do koszyka

Hamburgery. 50 łatwych przepisów
20,60 zł
Recenzje