12.1
Książki
WSiP
Higiena zawodowa dla szkół gastronomicznych
Wydawnictwo:
WSiP
Oprawa: broszura
Opis
Książka jest przeznaczona dla uczniów klasy I szkoły zasadniczej, zawód: kucharz, oraz dla uczniów klasy II szkoły policealnej, zawód: kelner.
Autor podaje w niej podstawowe wiadomości z mikrobiologii, omawia rolę drobnoustrojów i ich wpływ na organizm człowieka. Prezentuje również wiadomości z ergonomii i fizjologii pracy oraz zagadnienia dotyczące pracy statycznej i dynamicznej. Zapoznaje ucznia z higienicznymi warunkami pracy i chorobami zawodowymi w przemyśle gastronomicznym. Główny nacisk kładzie na higienę produkcji i transportu żywności oraz higienę osobistą personelu w trosce o zdrowie zarówno pracowników, jak i konsumentów.
Szczegóły
Rok wydania
1998
Oprawa
broszura
Ilość stron
136
Format
14 x 20
ISBN
8302031240
Rodzaj
Książka
EAN
978830203124303
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne S.A.
Dodałeś produkt do koszyka

Higiena zawodowa dla szkół gastronomicznych
12,10 zł
Recenzje