89
Książki
Wydawnictwo Naukowe PWN
Historia polskiego smaku
Kuchnia Stół Obyczaje
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Twarda
Opis
Co jadano w Biskupinie Jaka była ulubiona potrawa królowej Jadwigi Czym podejmował gości Bolesław Bierut Co to są chucherka Albo maćkowa juchaSetki podobnych ciekawostek znajdziemy w Historii polskiego smaku, lecz to tylko jedna z wielu jej zalet.W oparciu o różnorakie źródła, od archeologicznych po gazetowe, autorzy sporządzili fascynujący przegląd polskich kulinarnych upodobań i uwarunkowań, napisali jedyną w swoim rodzaju książkę. To nie tylko dzieje kultury materialnej, ale również naszych odczuć, wierzeń i przesądów na temat tego, co utrzymuje nas przy życiu, czyli jedzenia.Książkę przeczytać powinien każdy, kto interesuje się kulinariami.Tadeusz Pióro
Szczegóły
Tytuł
Historia polskiego smaku
Podtytuł
Kuchnia Stół Obyczaje
Autor
Łozińska Maja
Wydawnictwo
Rok wydania
2013
Oprawa
Twarda
Ilość stron
296
Format
19.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788377052693
Rodzaj
Książka
EAN
9788377052693
Data premiery
2014-04-18
Kraj produkcji
PL
Producent
WYDAWNICTWO NAUKOWE PWN SPÓŁKA AKCYJNA
Dodałeś produkt do koszyka

Historia polskiego smaku
89,00 zł
Recenzje