52.61
Kuchnia wegetariańska i wegańska
Wielka Litera
I gotowe! Proste, atrakcyjne, ekologiczne przepisy kuchni wege
Wydawnictwo:
Wielka Litera
Oprawa: Twarda
52,61 zł
Cena rekomendowana: 79,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka dzisiaj
Zapłać za 30 dni
Opis
Max La Manna, uznany jest za jednego z 30 najlepszych szefów kuchni zmieniających przyszłość żywności według magazynu VegNews.
Jego najnowsza książka „I gotowe!” zdobyła nagrodę dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej na świecie 2023 przyznanej przez Gourmand World Cookbook Awards czyli Kulinarne Oskary.
W książce znajdziemy przepisy na sałatki, dania jednogarnkowe, podkręcone dania klasyczne, takie jak ragù z kalafiora, risotto romesco, grzybową masala z chrupiącym ryżem kardamonowym, „butter chicken” z tofu, a także przekąski jak na przykład pieczone „skrzydełka” z kalafiora na ostro, chrupiące gniecione ziemniaki z pikantnym majonezem cytrynowym, kuskus curry z chutneyem dyniowo-kolendrowym czy szaszłyki z bakłażana z harissą i energetyczną sałatka z bulguru.
Czy wiedzieliście, że 40% jedzenia marnuje się dlatego, że nie wykorzystujemy produktów, które już mamy w domu? Wiele z przepisów w tej książce bazuje na wykorzystaniu dodatków z poprzednio przygotowanych potraw lub ułatwia wykorzystanie „resztek” jak na przykład kremowa zupa z pora i pasternaku z chipsami z obierek z pasternaku, placuszki z fusów z kawy czy lody no-waste z mleka i płatków śniadaniowych z aromatem wanilii, cynamonu i mleczka kokosowego.
Nie zabrakło także deserów jak czekoladowe brownie z masłem orzechowym i tahini, biszkoptowe pączki bananowe z polewą czekoladową, churrosy cynamonowo-czekoladowe i ciasto marchewkowo-pekanowe z polewą pomarańczową.
Wszystkie przepisy zawarte w niniejszej książce zostały wypróbowane przy użyciu składników pochodzenia roślinnego.
Jego najnowsza książka „I gotowe!” zdobyła nagrodę dla najlepszej wegańskiej książki kucharskiej na świecie 2023 przyznanej przez Gourmand World Cookbook Awards czyli Kulinarne Oskary.
W książce znajdziemy przepisy na sałatki, dania jednogarnkowe, podkręcone dania klasyczne, takie jak ragù z kalafiora, risotto romesco, grzybową masala z chrupiącym ryżem kardamonowym, „butter chicken” z tofu, a także przekąski jak na przykład pieczone „skrzydełka” z kalafiora na ostro, chrupiące gniecione ziemniaki z pikantnym majonezem cytrynowym, kuskus curry z chutneyem dyniowo-kolendrowym czy szaszłyki z bakłażana z harissą i energetyczną sałatka z bulguru.
Czy wiedzieliście, że 40% jedzenia marnuje się dlatego, że nie wykorzystujemy produktów, które już mamy w domu? Wiele z przepisów w tej książce bazuje na wykorzystaniu dodatków z poprzednio przygotowanych potraw lub ułatwia wykorzystanie „resztek” jak na przykład kremowa zupa z pora i pasternaku z chipsami z obierek z pasternaku, placuszki z fusów z kawy czy lody no-waste z mleka i płatków śniadaniowych z aromatem wanilii, cynamonu i mleczka kokosowego.
Nie zabrakło także deserów jak czekoladowe brownie z masłem orzechowym i tahini, biszkoptowe pączki bananowe z polewą czekoladową, churrosy cynamonowo-czekoladowe i ciasto marchewkowo-pekanowe z polewą pomarańczową.
Wszystkie przepisy zawarte w niniejszej książce zostały wypróbowane przy użyciu składników pochodzenia roślinnego.
Kraj produkcji: Polska
Producent:
Wielka Litera sp. z o.o.
Wiertnicza 36
02-952 Warszawa (Polska)
tel: +22 252 47 52
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł
I gotowe! Proste, atrakcyjne, ekologiczne przepisy kuchni wege
Autor
Wydawnictwo
Temat
Rok wydania
2024
Oprawa
Twarda
Ilość stron
288
Format
19.0 x 23.9 cm
ISBN
978-83-8360-045-1
Tłumacze
Agnieszka Kasprzyk
Rodzaj
Książka
EAN
9788383600451
Data premiery
2024-04-10
Dodałeś produkt do koszyka
I gotowe! Proste, atrakcyjne, ekologiczne przepisy kuchni wege
52,61 zł
Recenzje