91.53
Technika, inżynieria, technologia
Wydawnictwo Naukowe PWN
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Wydawnictwo:
Wydawnictwo Naukowe PWN
Oprawa: Miękka
91,53 zł
Cena rekomendowana: 99,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-2 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
Przemysł spożywczy prężnie się rozwija i nieustannie zachodzą w nim zmiany oraz wdrażane są nowe technologie produkcji żywności. Postępująca globalizacja gospodarki wymusza ujednolicenie standardów zarządzania jakością, kontroli jakości i bezpieczeństwa żywności. Do tych procesów są dostosowywane programy kształcenia technologów żywności oraz oferta kursów i studiów uzupełniających dla osób pracujących w przemyśle spożywczym.Autorzy, mając na uwadze specyfikę tego sektora, przedstawili w podręczniku procesy powszechnie występujące w przemyśle spożywczym niezależnie od branży. Opisali typowe procesy jednostkowe stosowane podczas przetwarzania i utrwalania żywności, uwzględniając zagadnienie przenoszenia ciepła i masy. Ponadto omówili zasady działania urządzeń i aparatów wykorzystywanych w nowoczesnym przemyśle spożywczym.Podręcznik przeznaczony jest dla studentów wydziałów technologii żywności i techniki rolniczej akademii rolniczych, a także dla studentów specjalizujących się w zagadnieniach dotyczących aparatury przemysłu spożywczego. Jest również cennym źródłem wiedzy dla uczniów starszych klas szkół ponadgimnazjalnych o profilu chemicznym i gastronomicznym oraz osób uzupełniających wykształcenie w zakresie technologii produkcji żywności.
Szczegóły
Tytuł
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
Wydawnictwo
Rok wydania
2020
Oprawa
Miękka
Ilość stron
468
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
ISBN
9788301194079
Redakcja
Lewicki Piotr P.
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788301194079
Dodałeś produkt do koszyka
Inżynieria procesowa i aparatura przemysłu spożywczego
91,53 zł
Recenzje