30.66
                                            Książki kucharskie
                                            Vesper
                                        
                                        Jak to zrobić w kuchni?
                                                                                                            Wydawnictwo:
                                                                                                        
                                                                                                                                                                                                                                            
                                                            Vesper
                                                        
                                                                                                                                                                                                                                                                                            
                                                
                                                                                                                                                    Oprawa: Twarda
                                                                                            
                                                    30,66 zł                                                
                                                                                            
                                                        Cena rekomendowana: 39,90 zł                                                        
                                                            
                                                            
                                                    
                                                                                                                                        
                                            
                                            
                                            
                                            
                                            
                                                                                            Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
                                                        
                                                    Produkt chwilowo niedostępny                                                
                                                                                                                                                            
                                                            Powiadom o dostępności
                                                        
                                                                                                                                                                                                                                        
                                                                                    Opis
                                ?Gotowanie, jak każda inna profesja, opiera się na wielu fortelach. W Jak to zrobić w kuchni? opisuję swoje spostrzeżenia, sposoby na skrócenie czasu wykonywania kuchennych czynności i sekrety, które poznałem w ciągu czterdziestu lat spędzonych w kuchni. Starałem się przekazać tu wiedzę, którą nabyłem, prowadząc zajęcia dla studentów (a oni są w stanie popełnić każdy możliwy błąd) lub poznałem przez przypadek (podczas pracy w restauracjach, gdzie w podbramkowych sytuacjach po prostu trzeba szybko myśleć), albo też powoli uczyłem się, doskonaląc powtarzane latami techniki (w niektórych przypadkach działo się to dzień po dniu i rok po roku).Ta zwięzła, ale bogata w treść książka jest podzielona na podstawowe działy, wypełnione podpowiedziami, jak pracować wydajniej. Można tu znaleźć pozornie oczywiste sugestie ? takie jak zakup fartucha, który łatwo zawiązać i rozwiązać ? ale i mnóstwo zaskakujących rad, na przykład dlaczego można wyrzucić garnek z podwójnym dnem i ruszt do mięsa. Jednak większa część tej książki poświęcona jest odpowiedziom na wszystkie te pytania, które złożyły się na jej tytuł ? począwszy od tego, jak nie spalić masła, jak panierować kotlety i przechowywać świeże zioła, aż po zagadnienie, kiedy powinno się zastosować wysoką temperaturę, a kiedy niską?.?James Peterson
                        Kraj produkcji: Polska
Szczegóły
Wydanie
                                            1
                                        Rok wydania
                                            2017
                                        Oprawa
                                            Twarda
                                        Ilość stron
                                            432
                                        Format
                                            16.9x22.4
                                        Języki
                                            polski
                                        ISBN
                                            9788377312728
                                        Język oryginału
                                            angielski
                                        Tłumacze
                                            Helińska Ewa
                                        Rodzaj
                                            Książka
                                        Stan
                                            Nowy
                                        EAN
                                            9788377312728
                                        Data premiery
                                            2017-10-24
                                        Kraj produkcji
                                            PL
                                        Producent
                                            
                                                Wydawnictwo VESPER sp.z o.o.
                                                
                                                    
                                                    
                                                
                                            
                                        Dodałeś produkt do koszyka
        
                        
                        
                            Jak to zrobić w kuchni?
                        
                    
                                            
                    
                    
                    30,66 zł
                                                    
                                                    
Recenzje