loading
Status zamówienia
61 651 55 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
35.27 Pozostałe Wydawnictwo Uniwersytetu Jagiellońskiego
-17%

Jedzenie i uczty Jezusa. Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku

Oprawa: oprawa broszurowa
35,27 zł
42,49 zł
Cena regularna: 42,49 zł (-17%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 31,38 zł (+12%)
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni

Opis

Nie trzeba być kucharzem, by delektować się tą książką. Jest frapująca i bogata w informacje. Mam nadzieję, że w niej zasmakujecie. Bóg mi świadkiem, że dla mnie to była uczta.
Phyllis Tickle, autorka książki The Great Emergence

Douglas E. Neel i Joel A. Pugh łączą wiedzę biblijną i gruntowną znajomość antycznej kultury basenu Morza Śródziemnego ze sztuką kulinarną, uzyskując doskonały rezultat. Nic więc dziwnego, że „Przyszedł Syn Człowieczy: je i pije”, nic dziwnego, że psalmista radzi: „Skosztujcie i zobaczcie”.
Wielebny Herry T. Cook, ksiądz Kościoła Episkopalnego, autorksiążki Long Live Salvation by Works

Nowy Testament pełen jest opowieści o tym, jak Jezus jadał w towarzystwie innych ludzi – od wystawnych uczt weselnych, po proste posiłki składające się z chleba i ryb. Jedzenie i uczty Jezusa, zapraszając czytelnika do stołu, pozwala w nowy sposób spojrzeć na życie w czasach biblijnych.
W starożytności przygotowywanie i spożywanie jedzenia wywierały pływ na wszystkie aspekty życia, także na nauczanie Jezusa. Ta książka bada znaczenie rozmaitych posiłków – od wykwintnych świątecznych uczt po proste przekąski spożywane podczas pracy na polu – omawia ich najważniejsze składniki, ujmuje jedzenie w kontekście ówczesnych warunków społeczno-gospodarczych, a także proponuje ponad pięćdziesiąt przystępnych przepisów, aby czytelnicy mogli wyrobić sobie własne zdanie na temat smaków starożytności.
Ta książka, doskonała zarówno do indywidualnej lektury, jak i do studiowania w grupie, zaprasza czytelników do burzliwego świata I wieku, by powąchali, dotknęli i posmakowali jedzenia tej epoki.

Douglas E. Neel jest duchownym Kościoła Episkopalnego. Prowadzi zajęcia na temat kuchni i zwyczajów biesiadnych starożytności oraz wytwarza sery i wina. Mieszka w Pagosa Springs, w stanie Kolorado.

Joel A. Pugh jest biegłym księgowym i prezesem firmy badawczo-rozwojowej, ale także poważnym kucharzem, piekarzem i piwowarem amatorem. Badał starożytne metody wytwarzania chleba i wina. Mieszka w Dallas, w stanie Teksas.

Szczegóły

Tytuł
Jedzenie i uczty Jezusa. Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku
Rok wydania
2014
Oprawa
oprawa broszurowa
Ilość stron
224
Format
15.5x23.5 cm
ISBN
9788323337003
Rodzaj
Książka
EAN
9788323337003
Data premiery
2014-10-29

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
35,27 zł
42,49 zł
Cena regularna: 42,49 zł (-17%)
Najniższa cena z 30 dni przed wprowadzeniem obniżki: 31,38 zł (+12%)
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
Kup teraz,
Zapłać za 30 dni
Dodałeś produkt do koszyka
Jedzenie i uczty Jezusa. Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku - Douglas E. Neel
Jedzenie i uczty Jezusa. Kulinarny świat Palestyny pierwszego wieku
Douglas E. Neel
35,27 zł
42,49 zł
Przejdź do koszyka
35,27 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
Tami
O firmie
Dane firmowe
dobraksiazka.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań [email protected]
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO