40.19
Zdrowie i uroda
Czarna Owca
Jedzenie przeciwko chorobie. Naukowe dowody na lecznicze działanie żywności
Wydawnictwo:
Czarna Owca
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
40,19 zł
Cena rekomendowana: 59,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka dzisiaj
Opis
Bestseller New York Timesa
Czy twoja dieta wspiera organizm w walce z chorobami?
Zmień sposób myślenia o jedzeniu i odkryj, jak organizm samodzielnie leczy się i regeneruje. Naucz się jeść w sposób, który wzmocni odporność i poprawi zdrowie.
Doktor William Li prezentuje naukowe dowody na korzystne działanie dla zdrowia ponad dwustu produktów spożywczych, które aktywują pięć systemów obronnych organizmu: angiogenezę, regenerację, mikrobiom, ochronę DNA oraz układ odpornościowy. Systemy te skutecznie zapobiegają nowotworom, pomagają w walce z cukrzycą, chorobami układu krążenia, autoimmunologicznymi oraz zmniejszają ryzyko demencji i innych wyniszczających schorzeń.
Książka dostarcza wiedzy i narzędzi, które pomogą ci dokonywać lepszych wyborów żywieniowych, co przełoży się na poprawę zdrowia, lepszą formę i szansę na dłuższe życie – bez konieczności rezygnowania z ulubionych potraw.
Autor oferuje również przepisy na pyszne dania, które ułatwią wprowadzenie tych zmian.
To praktyczne kompendium wyjaśniające naukę o leczeniu, profilaktyce oraz strategiach wykorzystania żywności w celu poprawy zdrowia, a także nowatorskie podejście do profilaktyki chorób i utrzymania dobrego samopoczucia.
Czy twoja dieta wspiera organizm w walce z chorobami?
Zmień sposób myślenia o jedzeniu i odkryj, jak organizm samodzielnie leczy się i regeneruje. Naucz się jeść w sposób, który wzmocni odporność i poprawi zdrowie.
Doktor William Li prezentuje naukowe dowody na korzystne działanie dla zdrowia ponad dwustu produktów spożywczych, które aktywują pięć systemów obronnych organizmu: angiogenezę, regenerację, mikrobiom, ochronę DNA oraz układ odpornościowy. Systemy te skutecznie zapobiegają nowotworom, pomagają w walce z cukrzycą, chorobami układu krążenia, autoimmunologicznymi oraz zmniejszają ryzyko demencji i innych wyniszczających schorzeń.
Książka dostarcza wiedzy i narzędzi, które pomogą ci dokonywać lepszych wyborów żywieniowych, co przełoży się na poprawę zdrowia, lepszą formę i szansę na dłuższe życie – bez konieczności rezygnowania z ulubionych potraw.
Autor oferuje również przepisy na pyszne dania, które ułatwią wprowadzenie tych zmian.
To praktyczne kompendium wyjaśniające naukę o leczeniu, profilaktyce oraz strategiach wykorzystania żywności w celu poprawy zdrowia, a także nowatorskie podejście do profilaktyki chorób i utrzymania dobrego samopoczucia.
Kraj produkcji: PL
Producent:
Wydawnictwo Czarna Owca Sp. z o.o.
ul. Wspólna 35/5
00-519 Warszawa (PL)
tel: 22 616 12 72
email: [email protected]
Szczegóły
Tytuł
Jedzenie przeciwko chorobie. Naukowe dowody na lecznicze działanie żywności
Autor
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2025
Oprawa
Miękka ze skrzydełkami
Ilość stron
464
Format
15.0 x 22.5 cm
Języki
polski
ISBN
9788382529869
Tłumacze
Luboński Paweł
Kraj produkcji
PL
Tytuł oryginału
Eat to Beat Disease: The New Science of How Your Body Can Heal Itself
Rodzaj
Książka
EAN
9788382529869
Data premiery
2025-04-09
Dodałeś produkt do koszyka

Jedzenie przeciwko chorobie. Naukowe dowody na lecznicze działanie żywności
40,19 zł
Recenzje