8.48
Książki kucharskie
Źródła Życia
Jemy zboża na śniadanie
Smak i zdrowie
8,48 zł
Cena rekomendowana: 15,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: jutro (piątek 15.11.2024)
Zapłać za 30 dni
Opis
Od tysiącleci ludzie nie szczędzili czasu ni wysiłku, by zdobyć świeżo zmielone zboże. W dzisiejszych czasach w ofercie supermarketów znajdują się także produkty z pełnego przemiału, np. z kukurydzy czy owsa w postaci płatków śniadaniowych. Ale czy rzeczywiście są one pełnowartościowe? Otóż wiele z nich traci swoje wartości odżywcze, zanim jeszcze zdążymy je przygotować i zjeść. Wiele produktów jest też zjełczałych lub przetworzonych do tego stopnia, iż raczej przysparzają problemów zdrowotnych aniżeli korzyści. W przeciwieństwie do tych pokarmów świeżo zmielone pełne ziarno dostarcza naturalnego zestawu substancji odżywczych. Pod względem doskonałości naturalnego opakowania żaden owoc czy warzywo nie może się równać ze zbożem. Można je przechowywać przez długie miesiące i dopiero po jego otworzeniu (w procesie przetwarzania czy rafinowania) następuje utrata wartości odżywczych. Z tego względu najlepiej jest kupować zboża w pełnej postaci i mielić je na bieżąco w domu. Autorka opisuje, jak kupować, przechowywać i przygotowywać pełne ziarno, aby przyrządzić pyszne tradycyjne dania z różnych stron świata.
Szczegóły
Tytuł
Jemy zboża na śniadanie
Podtytuł
Smak i zdrowie
Autor
Wydawnictwo
Seria
Rok wydania
2012
Oprawa
Miękka
Ilość stron
64
Format
16.0x21.5cm
Języki
polski
ISBN
9788362103249
Język oryginału
angielski
Tłumacze
Kurz Dawid
Tytuł oryginału
Super Breakfast Creals
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788362103249
Data premiery
2012-08-25
Dodałeś produkt do koszyka
Jemy zboża na śniadanie
8,48 zł
Recenzje