34.9
Pozostałe
Bellona
Kawa 100 przepisów
Wydawnictwo:
Bellona
Oprawa: Miękka ze skrzydełkami
Opis
Smak kawy zależy od jej odpowiedniego przygotowania: najbardziej ekskluzywną kawę można zepsuć, zaparzając ją w nieodpowiedni sposób i na odwrót z taniej kawy można wydobyć to, co najlepsze, jeśli zna się reguły sztuki jej przygotowania. Właśnie tego rodzaju wskazówek udziela autorka. Radzi też, czym się kierować przy zakupie kawy.Kolejnym etapem są sposoby jej mielenia i zaparzania. Na rynku mamy do wyboru wiele rozmaitych urządzeń: od ekspresów ciśnieniowych, poprzez przelewowe, aż do prostego dzbanka z tłokiem. Każde z nich ma swoje wady i zalety, które zostają w tej książce wnikliwie przedstawione.Istotnymi czynnikami, które mają wpływ na smak kawy są: odpowiednie jej przechowywanie, rodzaj wody, odpowiednie czyszczenie naczyń i urządzeń, utrzymywanie zaparzonej kawy w odpowiedniej temperaturze oraz podanie jej w naczyniach, które trzymają ciepło i nie zmieniają jej smaku.
Szczegóły
Wydanie
1
Rok wydania
2012
Oprawa
Miękka ze skrzydełkami
Ilość stron
208
Format
14.5x20.5cm
Języki
polski
ISBN
9788311121713
Język oryginału
angielski
Tłumacze
Lossman-Bołdok Karolina
Rodzaj
Książka
EAN
9788311121713
Data premiery
2012-12-07
Kraj produkcji
PL
Producent
Dressler Dublin sp. z o.o
Dodałeś produkt do koszyka

Kawa 100 przepisów
34,90 zł
Recenzje