50.69
Sposoby przyrządzania
Samo Sedno
Kipi kasza
50,69 zł
Cena rekomendowana: 67,90 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka: 1-3 dni robocze
+ czas dostawy
+ czas dostawy
Zapłać za 30 dni
Opis
Odkryj kasze na nowo!Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz, autorzy bloga Gotowaniezpasja.pl, specjalnie na potrzeby tej publikacji przygotowali aż 105 pomysłowych przepisów, a wszystkie z kaszą w roli głównej. Autorzy z jednej strony na nowo odkrywają tradycję i proponują klasyczne dania we współczesnej odsłonie, a z drugiej - wprowadzają kulinarne nowinki i zaskakują kucharską inwencją. Wszystkie propozycje posiłków zilustrowane są wysmakowanymi, autorskimi zdjęciami.Blisko trzy czwarte przepisów to propozycje bezmięsne, a prawie połowa to dania niezawierające glutenu ? z książki skorzystają więc wegetarianie i osoby poszukujące nowych pomysłów na bezglutenowe posiłki. Wszystkie propozycje dań wiążą się z ideą zdrowego odżywiania i slow food, a przepisy będą inspirujące zarówno dla amatorów, jak i pasjonatów gotowania.Zaproś znajomych na kaszotto i burgery jaglane, a na deser podaj smakowite muffinki gryczano-amarantusowe z żurawiną!Paweł Łukasik ? pasjonat gotowania, z wykształcenia technolog żywienia. Odpowiada za część merytoryczną, przygotowanie dań oraz przepisy przygotowane specjalnie na potrzeby tej publikacji.Grzegorz Targosz - fotograf, absolwent Otwartego Studium Fotografii Politechniki Krakowskiej, laureat Ogólnopolskiego Konkursu dla Profesjonalnych Fotografów Kulinarnych, autor wszystkich zdjęć zamieszczonych w książce.Książkę polecają:To książka, której szukałem i na którą czekałem. Kasza dzięki niej wraca w wielkim stylu.Różnorodna, kosmopolityczna, tania, pyszna i zdrowa. A do tego - jak pokazują Autorzy - niejedno ma oblicze.Grzegorz ŁapanowskiNauczyłam się jeść kaszę, kiedy zaczęłam mieszkać w Polsce. We Włoszech na przykład kasza gryczana jest prawie nieznana, a mnie od razu bardzo zasmakowała. Dzisiaj różne rodzaje kasz są jedną z podstaw jadłospisu mojego domu, dlatego bardzo się cieszę, że powstała taka piękna książka, pełna pysznych przepisów.Tessa Capponi-BorawskaObejrzałam, przeczytałam, zainspirowałam się i przechodzę na kaszę! Chociaż wiedziałam od zawsze, że kaszy nigdy dość, że zdrowa, smaczna i tania, to jakaś mi się nudna zdawała? Te ziarenka takie nijaki, te kolory jak z polskiego pejzażu? Zdrowe, nic przyjemnego. No, a ile się można dla zdrowia poświęcać? Tymczasem wystarczył jeden poranek spędzony z książką Kipi kasza, żeby moje myśli o tych wszystkich przesypujących się z chrzęstem ziarenkach zaiskrzyły się smakowicie. Panowie autorzy - dziękuję! Głodni wiedzy dostają do ręki kompendium informacji o wszystkich rodzajach kaszy od tych dostępnych po te nieosiągalne na polskim rynku. Kto na diecie bezglutenowej, ten się dowie, że więcej jest kasz bez glutenu niż tych glutenowych, a co najważniejsze - będzie umiał jedne od drugich odróżnić. Kto lubi książki kucharskie po prostu oglądać, tego wzrok ucieszą Wasze smakowite fotografie, od których ślinka do ust płynie. A kto szuka inspiracji kulinarnej, ten ją z łatwością znajdzie wśród dziesiątek przepisów. Ja np. całe życie gotowałam kaszę na sypko wg zupełnie innej receptury. Czas spróbować Waszej. Idę gotować kaszę!Maryla MusidłowskaRecenzja patronacka:Nie znosisz kaszy? Przeczytaj, staniesz się fanem kaszy. Uważasz, że kasza jest nudna? Zjedz kushi (połączenie sushi i kaszy) albo ugotuj kaszotto. I co teraz powiesz?Fantastyczna książka wokół jednego z najzdrowszych i najsmaczniejszych polskich produktów - nie tylko przepisy! Polecam!Anna Wrońska, redaktor naczelna miesięcznika "Kuchnia"
Szczegóły
Seria
Wydanie
1
Rok wydania
2015
Oprawa
Twarda
Ilość stron
248
Format
20.5x27.2cm
Języki
polski
ISBN
9788377885536
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788377885536
Data premiery
2015-05-14
Dodałeś produkt do koszyka
Kipi kasza
50,69 zł
Recenzje