39
Książki
Bernardinum
Kociewska książka kucharska
Podręczna wedle odmian pór roku i zwyczaju spisana
Wydawnictwo:
Bernardinum
Oprawa: Twarda
Opis
Przez wieki ludzie wędrowali ciekawi świata, czy też gnani żądzą zysku albo wojennej sławy. Szli na krańce świata, niosąc Chrystusa. Szli, szukając ocalenia przed prześladowaniem. Nieśli też przy okazji z miejsca na miejsce, z południa na północ, ze wschodu na zachód, a i odwrotnie, swoją wiedzę o jedzeniu, swoje potrawy, smaki i produkty. Morzem i lądem wędrowały kartofle, kawa, herbata czy równie ważne jak sól i cukier przyprawy. W tej książce kucharskiej przypomina się to, co dawniej na Kociewiu jadano i to, co dzisiaj trafia na stoły ku uciesze podniebień i żołądków, z nadzieją, że mimo nowinek i postępującego uniwersalizmu wiele naszych potraw przetrwa. Nikogo nie musimy udawać. Jesteśmy częścią tej krainy, naszej krainy, Kociewia. Jej solą. Potrawy i ich przygotowanie w tej książce pokazujemy nie z powodu mody, lecz jako ważną część naszej regionalnej kultury.
Szczegóły
Tytuł
Kociewska książka kucharska
Podtytuł
Podręczna wedle odmian pór roku i zwyczaju spisana
Autor
Grzyb Andrzej<br />
Wydawnictwo
Rok wydania
2008
Oprawa
Twarda
Ilość stron
272
Format
17.0x24.0cm
Języki
polski
ISBN
9788373805927
Rodzaj
Książka
EAN
9788373805927
Data premiery
2008-07-15
Kraj produkcji
PL
Producent
Wydawnictwo Bernardinum
Dodałeś produkt do koszyka

Kociewska książka kucharska
39,00 zł
Recenzje