73.5
Książki
ODDK
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius)
wytyczne Dobrej Praktyki Higienicznej
Wydawnictwo:
ODDK
Oprawa: Miękka
Opis
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius) stanowi zbiór norm i standardów dotyczących żywności. Przetłumaczona na język polski część ogólna Kodeksu zawiera Zalecany Międzynarodowy Kodeks Praktyki Ogólne Zasady Higieny Żywności oraz Załącznik opisujący system Analizy Zagrożeń i Krytyczny Punkt Kontroli (HACCP) i wytyczne jego stosowania. Ogólne Zasady obejmują łańcuch żywnościowy, od produkcji pierwotnej aż do ostatecznej konsumpcji, określając zalecenia i procedury dotyczące m.in. pomieszczeń, sprzętu, urządzeń, poszczególnych operacji produkcyjnych, higieny osobistej pracowników i czystości obiektów. Ważną część dokumentu stanowią zasady HACCP ustalające podstawowe wymagania przy wdrażaniu systemu oraz wytyczne ich praktycznego wykorzystania.Tekst Kodeksu zamieszczono w dwóch wersjach językowych, co umożliwia zapoznanie się z jego brzmieniem oryginalnym. Publikacja ułatwia skuteczne wdrożenie systemu HACCP oraz dostosowanie do ogólnych wymagań higienicznych i zaleceń opisanych w Kodeksie Żywnościowym.
Szczegóły
Tytuł
Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius)
Podtytuł
wytyczne Dobrej Praktyki Higienicznej
Autor
Wiśniewska Małgorzata<br />
Wydawnictwo
Rok wydania
2004
Oprawa
Miękka
Ilość stron
100
Format
16.5x23.5cm
Języki
polski
Języki
angielski
ISBN
8371878869
Rodzaj
Książka
EAN
9788371878862
Kraj produkcji
PL
Producent
ODDK Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Spółka komandytowa
Dodałeś produkt do koszyka

Kodeks Żywnościowy (Codex Alimentarius)
73,50 zł
Recenzje