44.51
Napoje, koktajle
Znak Koncept
Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata
Wydawnictwo:
Znak Koncept
Oprawa: Twarda
44,51 zł
Cena rekomendowana: 56,99 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Wysyłka dzisiaj
Zapłać za 30 dni
Opis
Zostań hodowcą bąbelków!
Choć fermentowane napoje znane są od wieków, ostatnio przeżywają prawdziwy renesans. Teraz możesz przygotować je we własnym domu! Poznaj smak samodzielnie przygotowanych kefiru, kombuczy, amazake, cydru, lassi i rejuvelacu. Gwarantujemy, że gdy raz spróbujesz domowego miodu pitnego, nigdy nie sięgniesz po słodkie napoje gazowane ze sklepu.
Choć fermentację odkryto w wyniku błędu, jej magii bardzo szybko ulegli ludzie z różnych stron świata. Fermentowanie gwarantowało dłuższą przydatność do spożycia, ale też zapewniało zupełnie nowe doznania smakowe. W Rosji powstał kefir, amazake sprezentowali nam Japończycy, lassi dotarło do nas z Indii, a miód pitny z Afryki.
Przygotowane w domu kefiry, kombucza lub cydry nie tylko świetnie smakują, ale też pozytywnie wpływają na zdrowie. Ich picie odżywia mikrobiotę jelitową, a nie od dziś wiadomo, że jelita to nasz drugi mózg. Nie musisz łykać tabletek, żeby dostarczyć probiotyków swojemu organizmowi – wystarczy zdrowa dieta i kilka łyków fermentowanych napojów każdego dnia.
Tajniki dzikiej fermentacji poznasz dzięki Ninie i Sebastianowi, którzy w 2015 roku otworzyli na południu Francji browar Lökki. Produkują w nim ekologiczne i zdrowe napoje fermentowane. Teraz dzielą się swoją wiedzą i doświadczeniem z tobą.
To prostsze, niż myślisz!
Szczegóły
Tytuł
Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata
Autor
Wydawnictwo
Wydanie
1
Rok wydania
2022
Oprawa
Twarda
Ilość stron
160
Format
16.5 x 23.4 cm
Języki
polski
ISBN
9788324082957
Tłumacze
Nowakowska Justyna
Rodzaj
Książka
Data premiery
2022-05-18
Dodałeś produkt do koszyka
Kombucza, kefir i spółka. Fermentowane napoje z całego świata
44,51 zł
Recenzje