loading
Status zamówienia
61 651 55 95
Zaloguj się
Funkcja dostępna tylko dla zarejestrowanych użytkowników. Zaloguj się lub załóż konto aby otrzymać powiadomienie o dostępności.
Nie pamiętasz hasła?
Zaloguj się przy pomocy
Nie masz konta?
Zarejestruj się
98.57 Książki Santa Herba

Konopie i marihuana w kuchni

Małgorzata Szakuła

Wydawnictwo: Santa Herba
98,57 zł
Produkt chwilowo niedostępny

Opis

Przepisy zawarte w książce są odpowiednie dla osób na różnych dietach, są to między innymi receptury wegańskie, wegetariańskie, zgodne z dietą paleo oraz bezglutenowe. Zostały tak skomponowane tak, by nie tylko zwiększać biodostępność substancji aktywnych zawartych w konopiach, ale też wspierać terapeutyczny potencjał konopi przez połączenie ze składnikami bogatymi w substancje odżywcze. Posiłki z rozdziału Marihuana w kuchni nadają się do serwowania pacjentom medycznej marihuany, o ile pacjent nie posiada stwierdzonej nietolerancji pokarmowej na któryś ze składników.
Oprócz przepisów, pozycja zawiera dużą dawkę wiedzy bazującej na aktualnych badaniach naukowych na temat właściwości konopi siewnych oraz indyjskich, porusza aspekt stosowania konopi do celów profilaktycznych, medycznych oraz rekreacyjnych. Definiuje jak prawidłowo przetwarzać konopie w kuchni by uzyskać ich wysoką biodostępność. Prezentuje szerokie spektrum substancji odżywczych i leczniczych zawartych w konopiach i wyjaśnia mechanizm ich działania na ludzki organizm.
Konopie i marihuana w kuchni to podręcznik zarówno dla laików jak i pasjonatów konopi i zdrowego stylu życia. Wprowadza czytelnika w świat tej wyjątkowej rośliny wyjaśniając podstawowe różnice między konopiami siewnymi oraz indyjskimi, odkrywając przed nim ogromny potencjał jej wykorzystania, w końcu, prezentując mnogość zastosowań kulinarnych różnych części rośliny.
Książka dzieli się na 4 rozdziały:
Rozdział I to wprowadzenie teoretyczne (historia konopi, rodzaje konopi, wykorzystanie w codziennym życiu)
Rozdział II opisuje osobiste doświadczenia autorki związane ze stosowaniem konopi w kuchni
Rozdział III jest poświęcony konopiom siewnym (opisuje rodzaje żywności z konopi i ich właściwości, prezentuje substancje aktywne konopi siewnych i ich wpływ na ludzki organizm, przedstawia możliwe zastosowania kulinarne, zawiera 30 przepisów na dania z żywnością konopną)
Rozdział IV poświęcony jest konopiom indyjskim (porusza temat medycznej marihuany, opisuje jej wpływ na organizm, porusza aspekt rekreacyjny i zmiany świadomości, opisuje proces domowej dekarboksylacji, ekstrakcji suszu marihuany i odpowiedniego dawkowania, wyjaśnia możliwe działania niepożądane, zawiera 30 przepisów na dania z ekstraktami z konopi indyjskich)

Szczegóły

Tytuł
Konopie i marihuana w kuchni
Autor
Małgorzata Szakuła
Wydawnictwo
Santa Herba
Rok wydania
2020
Ilość stron
238
ISBN
9788396012609
Stan
Nowy
EAN
9788396012609

Recenzje

Brak recenzji
5
0
4
0
3
0
2
0
1
0
Twoja recenzja
Twoja ocena:
Dziękujemy za dodanie opinii!
Pojawi się po weryfikacji administaratora.
98,57 zł
Produkt chwilowo niedostępny
Dodałeś produkt do koszyka
Konopie i marihuana w kuchni - Małgorzata Szakuła
Konopie i marihuana w kuchni
Małgorzata Szakuła
98,57 zł
Przejdź do koszyka
98,57 zł
Rabaty do 45% non stop Rabaty do 45% non stop
Ponad 200 tys. produktów Ponad 200 tys. produktów
Bezpieczne zakupy Bezpieczne zakupy
Tami
O firmie
Dane firmowe
dobraksiazka.pl
ul. Starołęcka 7
61-361 Poznań [email protected]
Poczta polska DPD Orlen Paczka InPost
Przelewy24 BLIK VISA MASTERCARD PAYPO