50.68
Książki
Graf_ika
Krakowskie Wyroby Wędliniarskie
Wydawnictwo:
Graf_ika
Oprawa: twarda
50,68 zł
Cena rekomendowana: 62,00 zł
Cena okładkowa/rekomendowana przez wydawcę/producenta.
Produkt chwilowo niedostępny
Powiadom o dostępności
Kup teraz,Zapłać za 30 dni
Opis
Reprint oryginału z 1926 r. To właśnie w latach 30. XX w. z krakowskich kiełbas krojonych wywodzi się kiełbasa lisiecka, jako szczególny ich rodzaj, poszukiwany przez konsumentów ze względu na jej smak, recepturę i sposób wykonania, identyfikowany właśnie z Liszkami. W książce m.in.: wskazówki o doborze wieprzów na wyroby wędliniarskie; postępowanie z trzodą lub bydłem przed biciem; bicie bydła i trzody; żywa i bita waga bydła i trzody; wskazówki o mięsie; rozbieranie mięsa; wykrawanie; żyłkowanie; solenie mięsa; czyszczenie jelit i kiszek; przyprawa; nadziewanie; krakowskie krajane kiełbasy; kiełbasa krajana w sposób domowy; kiełbasa krajana w sposób domowy do wysuszenia; kiełbasa krajana z mięsa wołowego; kiełbasa krajana do gotowania; kiełbasa krajana wiejska, kabanosy i wiele innych.
Szczegóły
Rok wydania
2011
Oprawa
twarda
Ilość stron
238
Format
147 x 217 mm
ISBN
978-83-61889-11-3
Rodzaj
Książka
Stan
Nowy
EAN
9788361889113
Dodałeś produkt do koszyka
Krakowskie Wyroby Wędliniarskie
50,68 zł
Recenzje